VIDEO „Muzicanţii” din Argeş, prinşi la graniţa româno-bulgară cu ţigări de contrabandă ascunse în boxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările erau ascunse în boxe audio (captură youtube.com, ArgeşTV)
Ţigările erau ascunse în boxe audio (captură youtube.com, ArgeşTV)

O metodă ingenioasă a unor contrabandişti de ţigări a fost deconspirată de poliţişti. Cinci argeşeni cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani se dădeau drept lăutari pentru a trece graniţa în Bulgaria şi Grecia, întorcându-se cu ţigări de contrabandă.

Aceştia cumpărau pachetele şi le ascundeau în două boxr audio uriaşe, ştiind că la frontieră echipamentul audio nu era verificat de poliţişti. Marfa era vândută ulterior către patru intermediari.

Ridicaţi din benzinărie
Cei cinci au fost prinşi marţi dimineaţă în urma unui flagrant efectuat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Argeş în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu – Ruse.

Alături de 37 de poliţişti şi 10 autoturisme aparţinând IPJ Argeş, la acţiunea de prindere a contrabandiştilor au participat şi 7 poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu şi IJPF Giurgiu.

În maşina cu care aceştia se întorceau din Grecia, un Ford Focus, au fost descoperite aproape 40.000 de ţigarete de contrabandă ascunse în două boxe uriaşe.

„Lăutarii” au fost lăsaţi să intre în ţară, iar în momentul în care s-au oprit la una dintre benzinăriile aflate în apropierea PTF Giurgiu – Ruse, poliţiştii au trecut la percheziţionarea maşinii. Cei cinci fac parte dintr-o reţea de trafic şi distribuire a ţigărilor de contrabandă fiind filaţi de cinci luni de poliţiştii argeşeni.

N-au recunoscut nimic
Luaţi la întrebări, suspecţii l-au luat pe „NU” în braţe. Cât despre cum se cântă la ţambal sau acordeon nici nu se mai pune problema. „Nu mă întrebaţi pe mine. Eu n-am fost la acţiunea respectivă. Eu am fost luat din benzinărie, atâta tot. Acum aştept şi eu să mi se spună de ce” se dezvinovăţea unul dintre suspecţi.

Vezi mai jos un filmuleţ cu suspecţii şi metoda ingenioasă prin care au testat vigilenţa poliţiştilor (sursa video: argestv.ro, youtube.com)

În perioada august – octombrie 2011, contrabandiştii au vândut „plasatorilor” aproape 400.000 de ţigarete, aceştia din urmă vânzând ţigările mai departe, prejudiciul cauzat ridicându-se la 140.000 de lei. Locuinţile infractorilor au fost luate la puricat de poliţişti, fiind descoperite mii de ţigarete şi petarde.

Şapte dintre învinuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de contrabandă şi evaziune fiscală. Aceştia vor fi propuşi instanţei pentru mandate  de arestare pe o perioadă de 29 de zile.

Contrabandiştii preferă vama Giurgiu
Punctul de trecere a Frontierei Giurgiu este în continuare tentant pentru contrabandiştii de toate tipurile care iau „marfă” din Turcia, Grecia şi Bulgaria şi încearcă să o vândă pe piaţa românească.

Numai în ultimele două săptămâni, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 8.000 de pachete de ţigări netimbrate, 1.000 de flacoane de apă de toaletă şi parfumuri şi peste 100 de perechi de pantofi sport, toate contrafăcute în valoare totală de aproape 250.000 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite