Muzică, măşti şi costume colorate la "Carnavalul de la Palat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda vacanţei intersemestriale, sala Centrului Cultural „Ion Vinea” a devenit neîncăpătoare pentru cursanţii diferitelor cercuri din cadrul Palatului Copiilor Giurgiu. Însoţiţi de părinţi şi profesori, cei mai mulţi dintre ei au fost parte integrantă în spectacol, urcând pe scenă pentru a cânta, dansa, recita sau a-şi promova costumul.

De la prinţese la monştri şi de la personaje precum Sherlock Holmes, Rapunzel sau Vrăjitoarea cea Rea, copiii au defilat pe scenă şi au primit diplome de participare. Ediţia din acest an a „Carnavalului la Palat” a debutat astăzi în jurul orei 10.00 în sala Centrului Cultural „Ion Vinea”. Conform directoarei Rodica Văduva, la eveniment au participat elevi de la toate cercurile din cadrul „Palatului”.

Sub coordonarea profesoarei Daniela Cosac, cea care îi iniţiază în arta formelor şi a culorilor pe prichindeii cercului de design, elevii de la Palatul Copiilor au realizat peste 60 de măşti care au fost expuse la etajul I al Cercului Cultural „Ion Vinea”. Măşti de prinţi şi prinţese, vrăjitoare, animale si monştri, eroi de benzi desenate şi insecte, toate acestea au fost aliniate frumos pe panouri şi admirate de cei care astăzi au păşit în instituţia de cultură.
Theodor Niculae, puştiul de 10 ani care s-a costumat astăzi într-un schelet terifiant, a realizat şi una dintre măştile expuse pe unul dintre panourile de pe holul Centrului Cultural. Tânărul a pictat singur o mască de tigru pe care a decupat-o şi lipit-o pe o bucată de hârtie. „M-am inspirat din mitologia şi horoscopul chinezesc. Liniile curbe portocalii şi negre reprezintă trecerea de la anul tigrului la cel al iepurelui alb. Tigrul cel fioros  a fost ajuns din urmă de iepuraş şi îmblânzit” a declarat Theo, care a primit o diplomă de participare alături de ceilalţi colegi de la Palatul Copiilor.

Au promovat un stil de viaţă sănătos
Cercul de ecologie al Palatului Copiilor a pregătit un moment special prin cei mai mici cursanţi ai săi. Îndrumaţi de Florentina Dapcea, Tibi, Andreea, Mihaela, Flori, Adina, Lorenzo, Irina, Adi şi Delia au muncit patru zile pentru a-şi realiza costumele. Îmbrăcămintea eco a fost confecţionată din hârtie creponată,  carton, saci de rafie, ziare sau CD-uri, fiecare copil intrând în pielea unor personaje precum Alba ca Zăpada, Scufiţa Roşie sau Spiritul Pământului. „Este primul experiment de de acest gen. Este un proiect prin care încercăm să îi învăţăm pe cei mici să ducă o viaţă sănătoasă, să recicleze şi să facă sport. În afară de costume, fiecare copil a desenat un fruct pentru a promova un stil alimentar sănătos” a declarat Florentina Dapcea.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite