Municipiul Giurgiu va avea două cartiere noi de locuinţe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea are în plan realizarea a 857 de locuinţe noi pentru tinerii giurgiuveni, însă totul depinde de fondurile pe care le va primi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

După ce în vara anului trecut 44 de familii de giurgiuveni s-au mutat în casă nouă, în blocurile construite în zona Parcului “Steaua Dunării”, anul acesta Primăria Giurgiu are în vedere execuţia a opt blocuri realizate din fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Este vorba despre trei blocuri de locuinţe cu 120 de apartamente ce vor fi construite pe şoseaua Portului.
“Lucrările au început în vara anului 2010 a fost turnată fundaţia blocurilor, iar acum urmează să înceapă construcţia structurii de rezistenţă a clădirilor” a spus pentru “Adevărul de Seară” directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, inginer Mircea Cioclu. Acesta a mai precizat că în ceea ce priveşte termenul de punere în funcţiune a blocurilor din zona Portului, acesta este preconizat ca fiind 17 noiembrie 2011.

55 de apartamente ANL în Cartierul Obor

Apartamentele din Cartierul Obor vor fi finalizate mult mai repede decât cele din Port deoarece lucrările sunt mult mai avansate. La obor vor fi construite 11 apartamente pe fiecare scară de bloc. Lucrările de construcţie au demarat în luna februarie 2010, iar din cele cinci blocuri, la patru dintre ele a fost realizată structura de rezistenţă, arhitectura şi şarpanta.  La cel de-al cincilea bloc, lucrările de construcţie se află la etajul al doilea, iar în data de 15 august anul curent locuinţele vor fi date tinerilor.
Costurile pentru utilităţi vor fi suportate de primărie
Până la darea în folosinţă a celor 175 de locuinţe ANL, Primăria municipiului Giurgiu trebuie să asigure toate utilităţile necesare, racordarea blocurilor la reţeaua  de canalizare şi apă potabilă, energie electric, realizarea conductei pentru alimentarea cu agent termic a locuinţelor, precum şi executarea de drumuri de acces, parcări şi trotuare. Costurile pentru blocurile din cartierul Obor sunt de aproximativ 1,5 milioane de lei, iar cele pentru cele din zona Portului se ridică la 2,5 milioane de lei. “Costurile sunt mai ridicate la blocurile situate pe şoseaua Portului deoarece acolo este nevoie de realizarea unei conducte termice, în zonă neexistând o astfel de reţea  ” a afirmat purtătorul de cuvîânt al Primăriei Giurgiu, Elsa Joantă.

665 de tineri din Giurgiu vor locuinţă ANL

Din cele 665 de cereri pe care giurgiuvenii le-au depus la Primăria Giurgiu, 175 vor fi aprobate anul acesta, tinerii reuşind în cele din urmă să aibă propriul cămin. Nici ceilalţi nu vor fi lăsaţi de izbelişte, deoarece municipalitatea are în proiect pentru următorii ani construirea a încă 166 de locuinţe, 55 în zona Obor, 77 în cartierul Tineretului şi 34 în zona Istru.

Casetă

Până în prezent în municipiul Giurgiu au fost date în folosinţă opt blocuri de locuinţe ANL. 197 de tineri care au depus cerere pentru obţinerea unei locuinţe s-au mutat în casă nouă. În proiectele municipalităţii se mai află realizarea a încă 800 de apartamente vis-a-vis de blocurile de pe şoseaua Portului, prin Programul de Construcţii locuinţe pentru tineret 2011-2014.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite