Municipalitatea îşi „trage” autogară proprie. Aceasta va fi amplasată la Giurgiu Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseele autobuzelor vor fi extinse (Foto arhivă)
Traseele autobuzelor vor fi extinse (Foto arhivă)

Tracum SA, firma care se ocupă de transportul public din Giurgiu, speră să iasă din impasul financiar în care se află printr-un proiect ce vizează apariţia unei autogări municipale pe care să o gestioneze. Aceasta va fi construită la Giurgiu Nord şi se va întinde pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

Consilierii locali giurgiuveni au aprobat la finele săptămânii trecute o hotărâre prin care şi-au dat acordul pentru construirea unei autogări care să fie administrată prin firma subordonată Tracum SA.

Aceasta urmează să fie ridicată pe un teren public aflat în spatele gării Giurgiu Nord, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Va fi prima autogară aparţinând administraţiei locale şi cea de-a doua din municipiu.

Locaţia nu este una întâmplătoare, municipalitatea intenţionând să transforme actuala gară Giurgiu Oraş în muzeu, iar cea de la Giurgiu Nord să devină singura funcţională. Pentru acest lucru, edilii s-au gândit că o autogară care să preia oamenii din tren pentru a-i duce în oraş este una necesară.

De asemenea, conform directorului Tracum SA, Ovidiu Andrei, se doreşte şi apariţia de noi trasee pe o rază de 25 de kilometri în afara municipiului, serviciul de transport devenind şi judeţean.

„O astfel de construcţie poate fi realizată în câteva luni, însă numai după ce va fi realizată toată documentaţia dar şi licitaţiile aferente. Este prematur să vorbim de data la care va deveni funcţională” a declarat Ovidiu Andrei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite