Mugurel Roşu, inventatorul de la radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A construit primul nod de internet din Giurgiu, a deschis prima staţie de radio profesional din oraş, iar acum visează să contruiască un balon cu aer cald.

Mugurel Roşu s-a mutat în Giurgiu în 1993 atunci când şi-a cunoscut soţia şi a reuşit să-şi facă repede prieteni. Jovial şi pozitiv în idei, Mugurel a început să lucreze în Giurgiu ca inginer de service, apoi ca şef birou IT la Romtelecom. Pasionat de calculatoare, el a fost cel care a realizat primul nod de internet de la noi.
În 2000 i s-a propus să devină managerul unei staţii locale ce urma să se deschidă în oraş. Radioul nu era o noutate pentru el, la numai 14 ani avea brevet de radio amator, iar în facultate colabora cu un radio care-şi desfăşura activitatea în cămin.
„Mi s-a spus că Radio Contact o să aibă o frecvenţă în Giurgiu M-am gândit toată ziua şi-mi amintesc perfect că la ora 20.00 m-a sunat chiar directorul general. Nu vroiam să plec de unde lucram atunci. Am vorbit atunci trei sferturi de oră în încercarea de a mă convinge”, povesteşte Mugurel.

A simultat o oră de emisie

„Mai bine faci un pas decât să regreţi toată viaţa” este principiul după care îşi ghidează viaţa, aşa că a acceptat propunerea şi nu a regretat deloc alegerea în ultimii zece ani.
În fiecare joi, timp de patru ani, şi-a făcut, în direct,  propria emisiune de divertisment şi spune că dacă timpul i-ar permite şi-ar mai pune pe hârtie un nou proiect de emisiune.
Ca să-i facă pe giurgiuveni să înţeleagă ce înseamnă activitatea din spatele unor voci de radio, Mugurel a luat o parte din aparatură şi a simulat în faţa a zeci de giurgiuveni o oră de emisie.

Omul din spatele funcţiei

„Am vrut să le arătăm oamenilor ce înseamnă actaivitatea de radio. Îmi amintesc de faptul că a ieşit un adevărat spectacol atunci pentru că am luat şi oameni din public pe care i-am inclus în activitatea nostră”, povesteşte Mugurel Roşu.
În 2004, radioul Contact s-a transformat în Kiss Fm şi a continuat să se ocupe de staţia locală Giurgiu.
Dincolo de radio, Mugurel se declară un fan al produselor „home-made”. Este primul care a construit singur o centrală eoliană pe orizontală, iar acum vrea să construiască una pe verticală. A construit împreună cu tatăl său o casă şi şi-a transformat o barcă gonflabilă în una cu pânză.

Îi place
„Mi-au plăcut întotdeauna lucrurile de pionierat. Îmi place să meşteresc şi să fac lucruri inedite. Sunt optimist şi ador râsul fetei mele care este molipsitor. Citesc mult şi gătesc rar, dar îmi place să fac lucruri speciale în bucătărie”, povesteşte Mugurel.
Nu-i place
Urăşte teatralul şi farsismul din oameni.
Întrebări şi răspunsuri
Ce este în neregulă cu radiourile din România?
Lasă prea mult comercialul să calce latura artistică. Nu reuşesc să înţeleagă faptul că viitorul este al internetului.
Care este următorul proiect inedit pe care vreţi să îl contruiţi?
Vreau să contruiesc un balon cu aer cald. Ar fi primul din România. Este un proiect îndrăzneţ şi acum sunt în faza de strângere de fonduri. Mă costă cam 13.000 euro.





Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite