Moş Crăciun vine la Giurgiu cu programare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaboratorii locali primesc 50% din preţul de închiriere
Colaboratorii locali primesc 50% din preţul de închiriere

Părinţii scot din buzunar 300 lei ca să-l închirieze pentru o oră. În Giurgiu, Moş Crăciun are deja trei programări stabilite pentru noaptea de Ajun. Micuţii trebuie să aibă grijă să nu-i lipsească laptele cald şi prăjiturile cu ciocolată. Pentru grădiniţe şi şcoli, preţul de închiriere variază între 200 şi 250 lei.

Moş Crăciun şi-a lărgit cercul ajutoarelor şi de asta au aflat şi giurgiuvenii care vor să le creeze celor mici o atmosferă de poveste şi o întâlnire de neuitat cu acesta. Moşul s-a adaptat tehnologiei şi acum poate fi închiriat şi pe internet, printr-o comandă rapidă.
El vine personal să aducă daruri pentru copii şi să le asculte cele mai ascunse dorinţe, cu programare, contra sumei de 300 lei pe care părinţii trebuie să o scoată din buzunar, de dragul micuţilor.
Serviciul de închiriere Moş Crăciun de la www.brazidecraciun.ro, este valabil toată luna decembrie şi cuprinde mai multe localităţi din ţară. Giurgiuvenii l-au căutat şi ei pe Moş Crăciun şi i-au programat acestuia două drumuri la Giurgiu, în noaptea de Ajun.
„Ştim că în acest moment preţul este mare pentru părinţii din provincie, dar nu putem lăsa un tarif mai mic. Oamenii îşi doresc să-şi bucure copiii în noaptea de Crăciun şi unii sunt dispuşi să plătească această sumă”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Marius Dosinescu, managerul  general al firmei Avantaj NET Interactive.
Moş Crăciun vine îmbrăcat în costumul roşu şi zăboveşte în casa celui căruia îi aduce darurile, timp de o oră în care este dispus să asculte cântece, poezii, dar şi dorinţele secrete ale celor mici.
“Avem colaboratori locali în toată ţara. Ne dorim în general actori cu vârsta între 35 şi 45 ani şi oameni în vârstă, între 45 şi 65 ani, grăsuţi dar mai ales cu o privire blândă. Ne-am gândit să alegem şi oameni fără experienţă dar mai în vârstă având în vedere că acest serviciu reprezintă o sursă de venit în plus pentru aceştia, mai ales în această lună când cheltuielile sunt mai mari”, a mai spus Marius Dosinescu.
Costumele colaboratorilor locali sunt realizate de firmă, după un model american iar serviciile sunt răsplătite cu 50% din costul de închiriere. În Giurgiu există un singur colaborator care-l va întruchipa pe Moş Crăciun. “Moşul” este muncitor necalificat, are câteva kilograme în plus şi 48 ani.

Actori şi regizori, moşi pentru grădiniţe
Nu de puţine ori, actorii teatrului giurgiuvean au fost solicitaţi de grădiniţe, şcoli sau instituţii să îmbrace costumul lui Moş Crăciun. Directorul Teatrului „Valah”, Mircea M. Ionescu, a spus că există în acest an solicitări pentru ca actorii să îmbrace costumul Moşului, în cadrul serbărilor desfăşurate în incinta teatrului. Vasile Toma şi Ion Cojocaru sunt doi dintre actorii care au îmbrăcat de mai multe ori costumul lui Moş Crăciun.  „E stresant, unii copii se bucură, alţii se sperie, dar cei mai mulţi vin în braţele mele pentru că ştiu că vor primi jucării”, spune Vasile Toma.
Regizorul şi actorul Florin Antoniu recunoaşte că unori e vesel, alteori e trist să îmbraci costumul lui Moş Crăciun.
„E vesel atunci când îi vezi când se bucură şi trist atunci când vezi că până şi copiii înţeleg perioada grea prin care trecem cu toţi. Nu mai au dorinţe costisitoare, se mulţumesc cu câteva dulciuri şi o jucărie”, povesteşte acesta.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite