Modernizarea reţelelor de apă şi canal încurcă circulaţia în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea totală a lucrărilor proiectului derulat de SC APA SERVICE SA Giurgiu depăşeşte 71 milioane euro. Aflat în plină desfăşurare, proiectul european de extindere şi reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în Giurgiu continuă, în această perioadă, cu alte treizeci de puncte de lucru în municipiu.

Dintre acestea, majoritatea lucrărilor vizează extinderea sau reabilitarea reţelei de canalizare, nefiind neglijată nici reabilitarea reţelei de apă.
Conform unui grafic de lucrări al celor de la SC APA SERVICE SA Giurgiu „cele mai ample lucrări se derulează în patru puncte „fierbinţi” ale oraşului: zona străzii Tineretului, unde se reabilitează reţeaua de apă la aproape toate blocurile din vecinătatea Şcolii cu clasele I – VIII nr. 10, în zona centrală (străzile Ştefan cel Mare şi Tudor Vianu), unde, de asemenea, se reabilitează reţeaua de apă, zona Policlinică – şos. Alexandriei – şos. Bălănoaia, unde se execută lucrări atât de extindere a reţelei de canalizare, precum şi de reabilitare a reţelei de apă. Ultima zonă în care se lucrează asiduu este  zona şos. Bucureşti – str. Decebal – ul. Negru Vodă, unde sunt în toi lucrările de extindere a reţelei de canalizare sau de reabilitare a reţelei de apă”, precizau reprezentanţii APA SERVICE. Lucrările în cele patru puncte au început pe 18 august, urmând a fi finalizate în cel mai scurt timp.

Şanţuri şi gropi în urma lucrătorilor de la firma OCIDE

Chiar dacă, în primă instanţă, sunt nevoiţi să îndure mizeria şi zgomotul, dar şi disconfortul creat de blocarea câte unui sens de circulaţie, mulţi dintre locuitorii din aceste zone afirmă că atâta timp cât se face treabă, nu se execută lucrări de mântuială şi există premisele unui „mai bine”, sunt dispuşi să suporte neajunsurile create. Singurul lucru de care se plâng locuitorii din zonele afectate de lucrări este faptul că angajaţii firmei care execută lucrările, OCIDE, îşi fac treaba doar pe jumătate: sapă, înlocuiesc conductele, astupă cu pământ şi nisip şi...cam atât. În urmă rămân şanţuri care, la prima ploaie, se transformă în adevărate capcane pentru şoferii care au curajul de a se avânta în aceste zone.
„Este un coşmar, abia mai suportăm zgomotul şi praful. Dar, ce să facem, dacă trebuie să se execute lucrările, ne resemnăm. Problema cea mai mare o reprezintă gropile care rămân pe şosea după ce se termină lucrările”, spune Ion Drăgoi, locuitor al străzii Tudor Vianu.
Pe de altă parte, nici municipalitatea nu este mulţumită de modul de lucru al celor de la firma de construcţii. Nu o dată, primarul municipiului, Lucian Iliescu, a atras atenţia lucrătorilor de la OCIDE, dar şi directoarei SC APA SERVICE SA:
„Nu mai accept ca treaba să fie făcută doar pe jumătate, iar cetăţenii oraşului să mi se plângă de faptul că străzile sunt stricate. Vreau ca străzile să fie reparate la finalizarea lucrărilor  de cei care spar”, afirma primarul Lucian Iliescu.
Costurile proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare în municipiu se ridică la peste 60 milioane de euro.
În afară de reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, SC APA SERVICE SA Giurgiu mai are în derulare un proiect pentru o staţie de epurare şi filtrare a apei reziduale, ale cărui costuri se ridică la circa zece milioane lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite