Mirona Zanfir, ucenica lui Christine Valmy, hair-stylist la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hair stylista din Giurgiu practică această meserie de peste 10 ani, iar pregătirea din domeniu o face să fie cea mai solicitată coafeză din oraş

Încă din copilărie, Mirona, cunoscută de giurgiuveni sub numele de Monica, îşi dorea să devină actriţă, să fie pe scenă şi să fie în centrul atenţiei.
În adolescenţă însă şi-a schimbat preferinţele şi a hotărât să cocheteze cu modellingul. În anul 1990 a obţinut titlul de “Miss Giurgiu”, iar doi ani mai târziu, în 1993 a luat locul III la Concursul “Miss România”. “De-a lungul vieţii am lucrat în multe domenii, inspector la Serviciul de salubritate şi apoi casier la Taxe ecologice în Vama Giurgiu. M-am gândit că nu este ceea ce îmi doresc şi m-am hotărât să fac ceea ce îmi place, coafură” ne spune Mirona.

A învăţat meserie de la Christine Valmy

În anul 2006, tânăra giurgiuveancă a urmat cursuri de hair-stylist la Şcoala internaţională de coafură şi cosmetică a renumitei Christine Valmy. “După finalizarea cursurilor mi-am deschis primul salon de coafură în Giurgiu. A fost greu la început, dar mi-am dorit să mă realizez singură deoarece nu-mi place să depind de nimeni” adaugă stilista. În 2008 Mirona Zanfir a urmat şi cursuri de formatori în Bucureşti. “În acest domeniu, profesionalism nu înseamnă numai să tunzi bine, ci să şti să-ţi asculţi clientul, să nu vorbeşti în plus, să fi mereu vesel şi politicos. Ca să fi o bună coafeză trebuie să-ţi sfătuieşti clienţii care e coafura care li se potriveşte cel mai bine şi ce culoare de păr îi avantajează. Dacă nu comunici suficient cu clientul şi nu reuşeşti să înţelegi cum vrea să arate, n-ai făcut nimic, indiferent de ce pregătire ai” a mai precizat Mirona. Potrivit specialistei noastre, coafurile depind de multe considerente cum ar fi forma feţei, a nasului, culoarea tenului, lungimea părului. În cazul unei persoane care are nasul mai lung nu se potriveşte sub nici o formă o tunsoare scurtă. Este indicat în acest caz un păr de lungime medie, franjurat. În ceea ce priveşte culoarea părului stilista le sfătuieşte pe giurgiuvence să aleagă nuanţa în funcţie de culoarea feţei şi a ochilor. „La mine la salon vin femei din toate categoriile sociale, nu fac discriminări, le tratez la fel, indiferent dacă clientele mele vin îmbrăcate cu o bluză de 20 de lei sau cu o haină din blană care costă câteva mii de euro” a mai spus giurgiuveanca.

Întrebări şi răspunsuri
Ce-i place?
Admir calitatea omului care nu uită de unde a plecat şi care evoluează în timp. Mulţi oameni atunci când dau de bani uită ce sunt cu adevărat şi asta ţine de educaţie.
Ce nu-i place?
Nu suport aroganţa oamenilor, parveniţii şi oamenii de nimic. Prefăcătoria şi ipocrizia sunt cele mai urâte defecte ale unui om.
De ce coafeză?
Este o meserie care mă reprezintă şi în care pun mult suflet. Când lucrez mă detaşez de tot şi trăiesc în lumea mea. Mulţumirea clientelor este tot ceea ce contează pentru mine.
Ce aduceţi nou în materie de coafuri?
Sunt singura din Giurgiu care vopsesc clientele în stil „color touch”. Este un stil de vopsit sub presiune, fără contact cu aerul, folosindu-se o seringă. Este o metodă nouă şi are multe beneficii printre care şi faptul că vopseaua persistă mult pe păr.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite