Mircea Caragea - Premiant pentru artă la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2007 a primit locul I la Concursul Internaţional de Desen “Europa şi Copiii”, desfăşurat la Bruxelles, iar anul trecut a fost medaliat la Concursul Naţional Antidrog.

La numai câţiva anişori, Mircea îşi surprindea părinţii cu desenele care prindeau viaţă în mâna lui. Desena orice, de la portrete până la peisaje care îl fascinau. Avea un stil aparte de a realiza lucrările, iar părinţii săi nu i-au lăsat talentul să se piardă.
“Îmi place desenul abstract. De obicei iau diferite lucruri din mai multe părţi, din diverse compoziţii şi creez un desen. Îmi place să combin. De multe ori, în drumul spre casă văd ceva care-mi place şi când ajung acasă încep să creionez”, a povestit tânărul artist.

Pictor de icoane pe sticlă

Acum şase ani a început să urmeze cursurile de pictură de la Palatul Copiilor Giurgiu, în paralel cu cele de la Şcoala de Arte aflată acum în componenţa Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare.
La competiţii a început să meargă din 2005 şi a fost remarcat în scurt timp.
“La primul concurs am câştigat locul III cu un peisaj. Am fost încântat şi asta m-a ambiţionat să merg mai departe. Îmi place foarte mult să desenez şi mă relaxează”, a povestit giurgiuveanul.
Curiozitatea şi interesul pentru pictură s-au dezvoltat treptat, iar în urmă cu trei ani a început să picteze icoane pe sticlă.
“Am văzut icoane pictate de alţi copii şi am fost curios să văd dacă pot şi eu. Mi-a plăcut şi am pictat cinci astfel de icoane pe care le-am dăruit celor dragi. Îţi trebuie foarte multă răbdare pentru desen, iar eu nu mă plictisesc niciodată”, a mai spus Mircea.
În 2007, desenele elevului au fost selecţionate la concursul internaţional “Europa şi Copiii”, desfăşurat la Bruxelles, el fiind de atfle câştigătorul locului I la nivel naţional.

Profesorii au numai cuvinte de laudă

 “Este unul dintre cei mai talentaţi copii, n-a fost concurs unde să îi trimit lucrările şi să nu câştige. Rar ţi-e dat să găseşti un copil ca el”, a spus Daniela Cosac, profesor de desen.
Cel mai recent premiu obţinut de Mircea a fost anul trecut, la concursul naţional Antidrog, unde giurgiuveanul a primit locul I şi medalie pentru mesajul transmis prin desen.
“Am făcut o lucrare în care am încercat să explic prin desen, că dacă devii consumator de droguri rişti să fii închis şi să-ţi pierzi libertatea, care e ceamai importantă”, a explicat tânărul pictor.

Ce-i place
Tânărul pictor susţine că îi plac cărţile, filmele de comedie. dar şi de acţiune. În timpul liber îi place să asculte muzică pop şi este fan Jean Claude van Damme.
Nu-i place
“Nu-mi place cultura civică şi să mă trezesc dimineaţa”, a mărturisit Mircea Caragea, pictorul premiant al Giurgiului.

Întrebări şi răspunsuri
De câte ori mergi la cursuri şi cum reuşeşti să-ţi împaci timpul pentru teme cu desenul?
“Timp de două ore sau de trei ori pe săptămână sunt la cursurile de desen. Nu-mi este greu, dar, când ajung acasă desenul este înaintea temelor. Chiar şi aşa, reuşesc să învăţ bine şi merg chiar şi la olimpiade”, a spus Mircea.

Te-ai gândit dacă desenul va rămâne pentru tine doar la stadiul de hobby sau vrei să faci mai mult folosindu-te de acest talent?
“Îmi doresc să urmez Facultatea de Arhitectură. Sunt conştient de faptul că sunt talentat şi nu vreau să rămân doar la nivelul oraşului Giurgiu”, a completat tânărul.







Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite