Ministerul Sănătăţii a clasificat Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în categoria III

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii vor alege spitalul care le oferă condiţiile medicale cele mai bune
Pacienţii vor alege spitalul care le oferă condiţiile medicale cele mai bune

Unităţile spitaliceşti din Giurgiu care au mai rămas după valul de închideri şi transformări în cămine de bătrâni, au intrat în febra clasificărilor dată de Ministerul Sănătăţii

De la începutul anului 2012, Guvernul României doreşte ca spitalele să primească bani de la stat, doar după o clasificare.
În funcţie de categoria în care sunt încadrate, spitalele din Giurgiu trebuie să îndeplinească anumite criterii. Astfel că ieri, 1 iunie 201, Ministerul Sănătăţii a transmis printr-o videoconferinţă avută şi cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, cum sunt clasificate spitalele giurgiuvene. Astfel că s-a decis ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu să fie încadrat în clasa III, ceea ce înseamnă că insituţia trebuie să aibă un nivel de competenţă mediu, aşa cum prevede HG. Nr 303/2010.
„Spitalul giurgiuvean trebuie să îndeplinească criterii de locaţie, să deţină aparatură medicală de un anumit nivel, iar condiţiile de locaţie ale pacienţilor trebuiesc îmbunătăţite” a spus pentru „Adervărul de Seară”, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, doctor Paul Marinescu.

Beneficii reduse pentru unităţile spitaliceşti

Managerul Spitalului de Urgenţă Giurgiu, doctorul Mihai Petre consideră că pe linie organizatorică şi financiară clasificarea spitalelor nu aduce nici un beneficiu.
„Noi nu avem nici un beneficiu deoarece normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale nu a fost aprobat nici până acum, iar în acest context finanţarea nu poate fi făcută în funcţie de gradul de clasificare al spitalului” afirmă directorul Mihai Petre.
Acesta este de părere că singurul beneficiu pe care îl aduce clasificarea este faptul că bolnavul ştie unde să se adreseze atunci când are nevoie, în funcţie de serviciile oferite de unitatea spitalicească.
Încă patru spitale giurgiuvene au obţinut clasificare. Este vorba despre Spitalul din oraşul Bolintin Vale care este inclus în clasa IV şi de alte trei spitale din judeţ, Izvoru, Singureni şi Vadu Lat, acestea din făcând parte din clasa V.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite