Mii de pantofi şi haine contrafăcute reţinute la Vama Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au făcut în decurs câteva zile două capturi de obiecte vestimentare susceptibile de a fi contrafăcute în valoare totală de aproape 200.000 de lei.

Aseară, oamenii legii au descoperit la vamă, într-un TIR marca Scania condus de cetăţeanul turc Hasan Y. (33 de ani), un număr 870 de treninguri care purtau inscripţiile unor echipe de fotbal precum Chelsea, Juventus Torino, FC Barcelona, Manchester United sau Inter Milano şi 38 de perechi de pantofi sport “Gucci” în valoare de 108.200 lei.
Captura nu a fost singura de acest gen pentru că la finele săptămânii trecute, un alt cetăţean turc, Nemcetin A. (32 de ani), a “călcat pe bec”. În TIR-ul condus de acesta au fost descoperite aproape 1.350 de pantaloni de trening “Adidas”, 170 de hanorace “Tommy Hilfiger” şi “Henry Cooper” şi 61 de tricouri suspecte de a fi contrafăcute în valoare de 87.510 lei.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au mers la sigur, având informaţii că TIR-urile în cauză vor intra în ţară prin Vama Giurgiu, urmând să livreze marfa către două societăţi comerciale din Bucureşti.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Giurgiu, cms. Petre Mateescu, cei doi şoferi turci sunt cercetaţi penal pentru  punere în circulaţie fără drept de mărfuri purtând menţiuni false privind mărcile, bunurile descoperite fiind confiscate.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite