Mici, dar cu voci de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul “Doruleţ” este format din 26 de copii, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi a fost înfiinţat anul trecut. Până acum, elevii au susţinut trei recitaluri la festivaluri cu tradiţie în Giurgiu, cele mai multe dintre participări fiind făcute pe banii părinţilor.

Faptul că locuiesc în mediul rural nu i-a împiedicat pe cei 26 de tineri să îşi dorească să evadeze din lumea satului prin muzică. Pentru a demonstra celor din jur că merită o şansă, elevii împreună cu profesoara Anca Mihaela Ghiţă, dirijorului şi fondatorul corului, au muncit pe brângi ca să-şi câştige respectul “orăşenilor”.
Corul “Doruleţ” a luat fiinţă în 2010 în şcoala cu clasele V-VIII, din localitatea Trestieni, comuna Ulmi şi abordează mai multe stiluri de muzică.
“Sunt bucuroasă de fiecare dată când ajung la Giurgiu cu aceşti copii pentru a demonstra talentul lor. Ne dorim să fim printre cei mai buni”, a mărturisit dirijorul Anca Mihaela Ghiţă.

Au ridicat sala în picioare

Debutul micuţilor a avut loc anul trecut la Festivalul Culturii Vlăscene, unde au impresionat publicul spectator. Au prins curaj şi în acelaşi an au participat din nou la Giurgiu, de această dată la Festivalul “După datini colindăm”. Datorită prestaţiilor de la cele două festivaluri, tinerii au fost invitaţi la cea de-a doua ediţie a Festivalului Interjudeţean de Muzică Corală Religioasă Interconfesională, “Lumina din lumină” care a avut loc la finele lunii trecute în sala Ateneului “Nicolae Bălănescu”, unde au ridicat sala în picioare. Elevii din corul “Doruleţ” au fost cei mai mici din concurs, participând alături de zece coruri formate numai din adulţi.

CITEŞTE ŞI: Elevii şi profesorii şcolii din Trestieni au cântat pe scena Ateneului "Nicolae Bălănescu"


“Am vrut să demonstrăm că muzica nu are vârstă, iar emoţiile au fost foarte mari, fiind pentru prima dată când am păşit pragul Ateneului «Nicolae Bălănescu». Odată ajunşi pe scenă, emoţiile au dispărut şi ne-am concentrat numai asupra repertoriului” a spus pentru “Adevărul de Seară”, mentorul corului.

Mai multă implicare pentru talente

Cei care ghidează paşii micuţilor talentaţi spun că drumul către succes al acestora ar putea fi mult mai uşor dacă ar beneficia de mai multă susţinere din partea autorităţilor. Până anul acesta, părinţii au fost cei care au susţinut din propriile buzunare visul micuţilor de a cânta pe scene recunoscute.
“Este păcat că acesti tineri talentaţi nu au fost susţinuţi până acum de autorităţi pentru a-şi împlini visul, acela de a participa la cât mai multe spectacole şi concerte. Avem promisiuni că edilii noştri se vor implica mai mult în sprijinirea copiilor din Trestieni” a mai adăugat profesoara de canto.
La un an de la înfiinţare, micuţii din corul “Doruleţ” au obţinut deja un trofeu.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite