Merele sunt oferite elevilor în avans în şcolile giurgiuvene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au plecat luni de la şcoală cu ghiozdanele pline cu mere
Elevii au plecat luni de la şcoală cu ghiozdanele pline cu mere

Din cauza faptului că marea majoritate a şcolilor giurgiuvene nu deţin locuri pentru o depozitare adecvată, directorii acestor instituţii au decis să simplifice lucrurile în cazul programului „Fructe în şcoli” care a debutat pe 1 noiembrie.

Chiar dacă în mod normal fiecare dintre cei 24.505 elevi din clasele I-VIII ar trebui să beneficieze în fiecare zi de curs de câte un măr, în Giurgiu fructele se dau toate în aceeaşi zi. „Am preferat să dăm luni fiecărui elev merele pe toată săptămâna. Nu avem spaţii pentru depozitare. Dacă unele dintre ele se stricau până vineri, ce făceam? Dădeam unui copil un măr bun, iar altuia unul stricat?” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Ion Brişcă, directorul şcolii „Mihai Eminescu” din municipiu.

Din cauza distanţei mari de la care sunt aduse şi a faptului că firma efectuează un singur transport, pentru toată săptămâna, merele au fost introduse în pungi pentru a le creşte gradul de rezistenţă. „Sunt câte douăzeci de mere într-o pungă, iar pungile se află în lădiţe. În prima zi am împărţit câte o pungă la patru elevi. Fiecare şi-a ales merele. Le-au plăcut atât de mult încât a doua zi au început să ne întrebe dacă le mai dăm” povesteşte Ion Brişcă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Georgeta Stănescu, spune că instituţia pe care o reprezintă nu joacă decât un rol de consultant în acest proiect guvernamental. „Noi nu am impus nimănui să împartă toate merele în aceeaşi zi. Deciziile aparţin directorilor unităţilor de învăţământ, ei ştiu cel mai bine ce au de făcut. Totuşi, trebuie să recunoaştem faptul că marea majoritate a şcolilor din judeţ nu deţin spaţii adecvate pentru depozitarea fructelor” a subliniat Georgeta Stănescu.


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Gavrilă, susţine că în judeţul Giurgiu programul a putut fi implementat încă de la 1 noiembrie, data oficială. „Licitaţiile s-au făcut în termen, avem trei firme câştigătoare care acoperă cele şapte zone din judeţ. Ne bucură faptul că merele care vor ajunge în şcoli sunt de producţie românească” a menţionat Dumitru Gavrilă, care afirmă că valoarea totală a contractului este de aproximativ 603.000 lei, iar durata acestuia de 93 de zile.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite