Mercedes 170 V, cea mai veche maşină ajunsă la Giurgiu cu ocazia Raliului Memorial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabricat în anul 1938, modelul Mercedes 170 V a fost cel mai vechi automobil prezent în week-end la Giurgiu. Lucian Dobre, posesorul acestuia, susţine că în ciuda anilor care au trecut peste Mercedesul albastru, acesta se comportă excelent la drum.

Iniţial în competiţie s-a aflat şi un model Mercedes 200 C din 1936, însă acesta nu a mai ajuns până la Giurgiu, abandonând pe traseu din cauza unor probleme tehnice.

„Traseul a fost mai frumos, drumul mai bun. Dacă nu era şi porţiunea aceea în lucru în apropiere de Bucureşti era minunat” afirmă Lucian Dobre, posesorul Mercedesului 170V care a impresionat la capitolul estetic.

„E o maşină de serie relativ mare. Modelul a început să fie fabricat în 1936 şi s-a încheiat prin 1945 cu variante” a completat şoferul care susţine că a fost prezent la patru dintre cele treisprezece ediţii ale Raliului memorial Giurgiu 1904.

„Mai am o maşină în curs de restaurare, acelaşi model. Este o pasiune grea şi costisitoare. Cere timp şi ceva bani” – Lucian Dobre, membru Retromobil Club România.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite