Melomanii, răsfăţaţi de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în ultimii zece ani, la Giurgiu se organizează o seară de operă şi un concert simfonic. Evenimentele programate în perioada sărbătorilor de iarnă vor avea loc pe scena Ateneului „Nicolae Bălănescu”, iar intrarea este liberă.

Sărbătorile de iarnă vin pentru giurgiuveni cu spectacole de calitate şi artişti de renume. Pentru prima dată, în ultimii zece ani, oraşul Giurgiu va primi vizita unor interpreţi de operă consacraţi la nivel naţional şi internaţional.
Casa de cultură „Ion Vinea” a programat pentru joi, 16 decembrie, ora 18.00, o seară de operă dedicată melomanilor care vor asculta arii celebre de Puccini, Verdi, Mozart, Di Capua, Strauss, Lehar, Diamandi Gheciu şi Ottorina Respighi. Concertul organizat la Ateneul „Nicolae Bălănescu” va aduce pe scena giurgiuveană nume cu rezonanţă ale genului, precum soprana Daniela Vlădescu, baritonul Ştefan Ignat, tenorul Mihai Lazăr şi pianista Liana Mareş.

„Seară vieneză” la Giurgiu

Virgil Peţanca, managerul Casei de Cultură „Ion Vinea”, a spus pentru „Adevărul de Seară” că a ţinut să se implice direct în organizarea unor evenimente de acest gen pentru că, spune el, ştie care sunt preferinţele giugiuvenilor în materie de muzică clasică. „Sunt evenimente de factură cultă şi am simţit dorinţa giurgiuvenilor pentru astfel de seri. Am propus interpreţilor anumite repertorii, nu e vorba de obrăznicie, dar cunosc comunitatea şi am ţinut să le spun că e nevoie să formăm publicul nu să-i speriem cu opere necunoscute”, a completat Virgil Peţanca.

Un alt eveniment dedicat giurgiuvenilor este Concertul de Crăciun „Regal Vienez” susţinut de orchestra simfonică „Valahia” alături de soprana Tina Munteanu, baritonul Ştefan Ignat şi dirijorul Tiberiu Oprea, pe 20 decembrie, ora 18.00, în incinta Ateneului „Nicolae Bălănescu”.
Soprana Tina Munteanu a fost prezentă pe scena Operetei în spectacole precum Sylvia, Paris Mon Amour şi Liliacul dar şi pe scena Operei Naţionale, ea fiind totodată laureata Concursului Naţional al Liedul Românesc.

Orchestra simfonică „Valahia” este una de proiect şi a luat naştere în urma unui parteneriat public-privat între Centrul Cultural şi o asociaţie culturală privată. În viitor, aceasta va reprezenta oraşul, însă artiştii nu vor fi plătiţi în mod direct de către Centrul Cultural „Ion Vinea”, acest parteneriat reducând practic cheltuielile de susţinere a unei orchestre cu până la 75%.
De asemenea, tot pe 20 decembrie va avea loc Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă, intitulat „După datini, colindăm”, aflat deja la a doua ediţie şi care reuneşte peste 200 de participanţi, elevi din şcolile din municipiu şi judeţ.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite