Medicii implicaţi în cazul baschetbalistului american ar putea fi audiaţi săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto:arhivă
foto:arhivă

După ce mai multe posturi de televiziune dădeau ca sigură audierea, în cursul acestei zile, a medicilor implicaţi în tratarea baschetbalistului american, Petre Voinescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a declarat, pentru Adevărul, că acest lucru va fi posibil cel mai probabil săptămâna viitoare.

Petre Voinescu mai susţinea că, dacă va fi nevoie, va fi chemat la audieri la Giurgiu şi medicul care l-a tratat pe Hardy la spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti.

„Vom apela la acest medic doar dacă, în urma audierii medicilor din Giurgiu, vom avea nelămuriri cu privire la anumite aspecte medicale. Medicul de la Bucureşti are calitatea de martor, nu de învinuit în acest dosar” a mai precizat Petre Voinescu.

Cât despre dimensiunea declaraţiilor date de unii martori (Cristian Pena, de exemplu) încap pe o pagină A4, prim-procurorul spune că nu contează cât sunt de mari aceste declaraţii.

„Problema care se pune este ce anume se spune în aceste declaraţii. Dacă persoana respectivă spune, sub jurământ, că nu a văzut nimic sau că nu a fost de faţă, eu nu am cum să îl oblig pe respectivul să spună altceva. Dacă între timp apare vreo noutate, acea persoană poate fi reaudiată şi declaraţia îşi poate modifica dimensiunea, funcţie de întrebările care vor fi puse”, mai preciza Petre Voinescu.

O altă afirmaţie făcută de televiziunile naţionale este cea referitoare la nemulţumirile lui Petre Voinescu legate de ancheta făcută de poliţişti. „Eu nu am declarat niciodată aşa ceva. Îmi pare rău dacă declaraţiile mele au fost răstălmăcite.

Pe de altă parte, eu nu îmi permit să-l întreb pe procurorul de caz care este suveran în derularea anchetei. Eu sunt ţinut la curent doar dacă intervine ceva nou în anchetă” a mai precizat prim procurorul judeţului.

Ancheta va continua şi zilele următoare cu audierile martorilor şi a medicilor.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite