Medicii de familie nu primesc banii pentru zilele de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut noi tensiuni între medicii de familie giurgiuveni şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Giurgiu care refuză să le plătească acestora banii pentru serviciile prestate în perioada 01-10 iunie 2011 atunci când medicii de familie din toată ţara au organizat proteste nemulţumiţi de prevederile noului contract cadru.

În timp ce medicii de familie spun că şi-au desfăşurat activitatea şi că drept dovadă pentru acest lucru sunt pacienţii pe care i-au consultat în acea perioadă, conducerea CJAS afirmă că cei care au ales să se alăture protestului au fost informaţi despre faptul că nu vor fi plătiţi şi că fiecare şi-a asumat acest lucru.

„Nu considerăm că am abuzat, nici că am făcut vreo presiune, discriminare sau ilegalitate împotriva medicilor de familie, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu nu există şi nu a existat o situaţie conflictuală între conducerea instituţiei noastre şi medicii de familie. Tuturor medicilor participanţi la protest li s-a comunicat ca nu vor fi plătiţi pentru această perioadă, la momentul respectiv toţi asumându-şi acest lucru”, spune directorul CJAS într-un comunicat de presă.

Solicitare imorală

De asemenea, reprezentanţii instituţiei consideră solicitările prezente ale medicilor ca fiind imorale şi ilegale argumentând prin faptul că în perioada protestelor mai mulţi giurgiuveni s-au plâns la sediul CJAS de faptul că nu au acces la serviciile medicale ale medicilor de familie din cauza protestelor.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Giurgiu, medicul Rodica Buşcu consideră acţiunea CJAS ca fiind un abuz şi cere directorului instituţiei să iasă în întâlniri cu medicii de familie giurgiuveni pentru discutarea problemelor.

“Nu s-au plătit banii pentru perioada de zece zile de la începutul lunii iunie. Este un abuz. Eu am făcut cerere către CJAS la sfârşitul săptămânii prin care ceream să mi se plătească banii per capita şi pentru serviciile prestate. Am menţionat că am oferit consultaţii pacienţilor mei în acele zile iar acest lucru se poate verifica prin documente. Directorul CJAS, Florentina Popescu, ar trebui să iasă şi să stea de vorbă cu medicii de familie. La trei luni ar trebui să existe o astfel de întâlnire dar nu s-a mai ţinut de multă vreme”, a spus dr. Rodica Buşcu.

La nivelul judeţului Giurgiu 52 medici de familie şi-au desfăşurat activitatea normal în perioada 01-10 iunie alegând să nu participe la protest, comunicând Casei de Sănătate acest lucru. Alţi 60 de medici de familie au participat la protest şi au comunicat acordul lor pentru încheierea actelor adiţionale la contractile cadru în zilele ulterioare datei de  01 iunie până la 10.06.2011, dată la care mai rămăseseră în protest 2 medici de familie.

 
 


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite