Medicii de familie giurgiuveni vor să pună lacătele pe uşille cabinetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de medici de familie din judeţul Giurgiu au participat ieri după-amiază la o întâlnire pentru a discuta despre controversatul contract-cadru impus de Ministerul Sănătăţii. În opinia medicilor de familie giurgiuveni, semnarea contractului-cadru în forma sa actuală ar ruina cabinetele.

Pe lângă medici ar avea de suferit şi pacienţii care, deşi sunt asiguraţi, ar fi în situaţia să beneficieze mai rar de o serie de servicii medicale.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Giurgiu, dr. Rodica Buşcu, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că şedinţa de ieri s-a dorit a fi o formă de protest la adresa noilor reglementări din domeniu dar şi o informare a medicilor de familie giurgiuveni despre ceea ce s-a discutat pe 12 februarie la nivel naţional.

Visul străinătăţii
„Contestăm o parte dintre punctele aflate în acest contract-cadru pe care suntem obligaţi să îl semnăm pe doi ani şi nu pe unul ca până acum” a declarat Rodica Buşcu. Medicii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că bolnavii cronic vor beneficia de consultaţie şi reţetă gratuită o dată la trei luni şi nu lunar cum se întâmpla până acum. Impunerea unui buget orientativ de medicamente fiecărui cabinet în parte reprezintă în opinia medicilor de familie o altă anomalie. De asemenea aceştia spun că vor ajunge să pună lacăt cabinetelor din cauza fondurilor insuficiente pe care le vor primi cabinetele (50% per capita şi 50% per serviciu) care ar face ca în unele cazuri cheltuielile să fie mai mari decât costurile.
 „Comunicăm în permanenţă cu medici de familie care au plecat să muncească în Occident. Sunt respectaţi, au condiţii foarte bune şi muncesc doar câteva ore pe zi. Pentru a profesa în străinătate, ai nevoie doar de diplomă” a mai spus Rodica Buşcu, cea care spune că mulţi dintre medicii de familie vor pleca din ţară dacă de la 1 aprilie noile reglementări vor intra în vigoare în forma actuală.

115 de medici de familie sunt înregistraţi în judeţul Giurgiu

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite