Mascaţii au pus „stăpânire” pe centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a sărbătorit 189 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române în mijlocul cetăţenilor, printr-o serie de demontraţii de luptă şi expoziţii de arme. Aproximativ 200 de giurgiuveni au urmărit cu gura căscată exerciţiile demontrative realizate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă Giurgiu, iar cei mai mici dintre spectatori au rămas fascinaţi de Der, câinele poliţist şi d

Poliţiştii giurgiuveni au sărbătorit 189 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, în mijlocul cetăţenilor. Mai bine de o oră, centrul oraşului a fost zona de interes maxim pentru giurgiuvenii care n-au vrut să rateze ocazia de a participa la activităţile organizate pentru această zi. 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) au oferit giurgiuvenilor sfaturi despre cum să nu cadă victime ale unor infracţiuni şi au oferit un spectacol pe cinste giurgiuvenilor prezenţi.
„Este un moment deosebit pentru toţi poliţiştii. Am vrut să fim în preajma cetăţenilor pentru a contribui la armonizarea relaţiei poliţist-cetăţean. Colaborarea dintre noi şi ei este foarte importantă. Vremea a ţinut astăzi cu noi şi ne bucurăm că au venit foarte mulţi tineri şi copii. Sperăm ca pe viitor şi ei să fie viitori poliţşti”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, cms.şef  Mirela Gheţa, purtător de cuvânt IJP.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Şase, vine Poliţia

Spectatorii au avut parte astăzi de o serie de exerciţii demonstrative realizate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă(SPIR) Giurgiu, printre care o demonstraţie de salvare a unor ostatici aflaţi într-un autocar şi blocarea unor infractori în trafic.
Giurgiuvenii au privit cu gura căscată procedeul de prindere a infractorilor şi au tresărit la zgomotul produs de gloanţele oarbe.

„Der, prinde-l”

image

„E pentru prima dată când vin şi am rămas impresionată. Ce au făcut aici am văzut în filme de acţiune, mi-a plăcut foarte mult”, ne-a spus Elena Miclea, o fetiţă de numai 10 ani.
Micuţii veniţi astăzi să vadă ce înseamnă activitatea de poliţie au rămas  impresionaţi de Der, un ciobănesc german de aproape doi ani şi jumătate, specializat în detectare exploziv şi prinderea infractorului, care a reuşit să imobilizeze în mai puţin de un minut un bărbat recalcitrant şi înarmat.

Coborâre în rapel

O noutate în acest an a fost realizarea unui exerciţiu demonstrativ de salvare  a unui ostatic prin utilizarea unei tehnici de coborâre în rapel, giurgiuvenii privind nedumeriţi în jurul lor ca să-şi dea seama de unde vine salvarea omului „ameninţat” cu o armă, în balconul unui apartament. Pasionaţii de arme au putut analiza îndeaproape armanentul din dotarea IJP, au făcut poze şi şi-au imaginat pentru câteva minute că fac parte din structurile speciale. Mai mult, cei mai mici dintre vizitatori au avut ocazia să descopere care este rolul laboratorului criminalistic.

Polişti avansaţi

Daniel Radu, poliţist în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IJP  a fost avansat astăzi de la gradul de agent şef la cel de agent şef principal, înainte de îndeplinirea stagiului obligatoriu. Alţi 19 ofiţeri şi 71 de agenţi de poliţie fiind avansaţi la termen.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite