Marian Prodan, suporterul fanatic al echipei Astra II Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Sub coordonarea sa, galeria de folbal nu a primit nici măcar un avertisment A fost recunoscută la nivel naţional ca fiind cea mai frumoasă galerie de fotbal, fiind şi premiată de „Gazeta Sporturilor” cu premiul „Fair-play”.

„Suntem peste tot cu voi/Prin soare, frig şi ploi/Astra ce mult te slăvim/ Astra ce mult te iubim”, sunt doar câteva din versurile de susţinere pentru echipa de fotbal locală pe care liderul galeriei le scandează pe stadion, cât îl ţin puterile, alături de restul membrilor. Marian spune că s-a născut microbist. Urmărea cu sufletul la gură meciurile echipelor naţionale la televizor şi pe cele ale echipei locale pe stadion.
„Când erau echipele de fotbal giurgiuvene Dunărea, Olimpia, aşteptam cu nerăbdare ziua de duminică să merg la meci, eram îndrăgostit de fotbal  şi de sport în general. Stăteam în galerie fiind atent la spectacolul din teren dar şi din tribune”, îşi aminteşte Marian.
În urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate a decis că este timpul să facă ceva pentru echipa oraşului în care s-a născut, ceva care să ridice moralul jucătorilor în teren aşa că a pus bazele unei galerii de fotbal, aşa cum Dunărea Giurgiu, n-a mai avut până atunci.

Selecţie în cartier

„Mi-am dat seama că am mult mai mult de oferit acestei echipe de fotbal. În ultimele meciuri din acea perioadă lucrurile nu mergeau tocmai bine aşa că am luat decizia înfiinţării unei galerii. Era ceva ce lipsea sportului giurgiuvean”, povesteşte liderul galeriei.
Selecţia de început pentru membrii galeriei s-a făcut în cartierul în care locuia, într-unul din parcurile din zonă.
„Eram cu fratele meu în parcul 6 martie când am văzut aproximativ 15 adolescenţi care jucau fotbal. I-am întrebat dacă nu cred că ar trebui să facă mai mult pentru echipa lor de fotbal. O parte dintre cei de atunci sunt acum membrii activi ai galeriei”, mai spune Marian.
Nu aveau nici goarne şi nici eşarfe aşa că a decis să investească din propriul bunuzar ca să-şi cumpere tot ce era necesar unor susţinători adevăraţi şi să închirieze un autocar pentru meciurile în deplasare.
Nu-şi ascunde dragostea pentru echipa Dinamo dar în acelaşi timp se simte legat sufleteşte de echipa de fotbal giurgiuveană.
„În timp am primit şi sprijin din partea Dumitru Gavrilă, vicepreşedinte în cadrul Consiliului Judeţean. Am cumpărat tot ce aveam nevoie, echipamente, bannere, am făcut legitimaţii şi ne-am transformat în cea mai frumoasă galerie de fotbal”, povesteşte Marian.
Liderul gaqleriei giurgiuvene nu-şi ascunde dorinţa organizării unui meci oficial între Astra Giurgiu şi Dinamo, un meci în care cei mai buni să câştige.

Profil
Marian Prodan
05.08.1973, Giurgiu
Liceul Nicolae Cartojan, profil Mecanică
Căsătorit  

Ce-i place
„Îmi place să pescuiesc şi să-mi petrec mult timp alături de familie”, mărturiseşte Marian.
Nu-i place
„Nu vreau să dezamăgesc vreodată”, spune el.

Întrebări şi răspunsuri

De ce e nevoie să poţi ţine în frâu membrii unei galerii de fotbal?
În primul rând, e nevoie de hotărâre şi de o educaţie temeinică din familie. Dacă suporterii galeriei adverse înjură, nu înseamnă că trebuie să facem şi noi la fel. Nu am luat niciodată vreun avertisment, iar galeria noastră a fost recunoscută şi apreciată la nivel naţional fiind premiată de „Gazeta Sporturilor” cu premiul  „Fair-play”, spune liderul galeriei.
Ce ar trebui schimbat în fotbalul de astăzi?
În primul rând trebuie schimbată conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi de acolo toate structurile, lăsând locul generaţiei de aur şi asta pentru că sunt singurii care au făcut ceva pentru fotbal, în ultimii zeci de ani, adaugă Marian.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite