A scăzut numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu se află 142 copii care au părintii plecaţi în străinătate. 39 dintre ei au ambii părinţi plecaţi, 63 sunt doar în grija unuia iar 40, proveniţi din familii monoparentale au părintele plecat să muncească în străinătate.

Din evidenţele DGASPC Giurgiu, în ultimii 2 ani a scăzut  numărul copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate. La sfârşitul celui de-al doilea trimestru  al anului  2011, în evidenţele DGASPC  figurau 264  copii cu  părinţii plecaţi în străinătate.
În aceeaşi perioadă a anului 2009, numărul copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate era mult mai mare, în evidenţele DGASPC figurând  306 minori  aflaţi în această situaţie.
50 din cei 142 de copii din judeţul Giurgiu  care sunt  în prezent în evidenţa DGASPC ca având  părinţii plecaţi în străinătăte  au  fost lăsaţi de aceştia  în grija bunicilor sau a altor rude, fără a fi solicitată o măsură de protecţie specială.
Alţi 23 de copii se află în plasament la asistenţi maternali profesionişti iar 22 de copii sunt institutionalizaţi în case de tip familial.
Situaţia  statistică  privind numărul copiilor care au părinţii plecaţi  în străinătate este  realizată  trimestrial de DGASPC Giurgiu, în urma  colectării informaţiilor de la autorităţile locale. Cifrele oficiale nu reflectă însă cu exactitate  situaţia reală, pentru că nu toate primăriile raportează  numărul exact  al copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate.
În acelaşi timp, sunt şi situaţii în care  părinţii pleacă peste hotare, lasă copiii în grija bunicilor sau a altor rude şi nu anunţă nici primăria din localitate, nici DGASPC în legătură cu acest lucru.
      

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite