Mai multe echipaje de intervenţie pentru salvarea persoanelor aflate în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ordinul prefectului judeţului Giurgiu, Robert Cristoi, s-au constituit suplimentar echipaje integrate de salvatori, formate din pompieri-paramedici, jandarmi şi lucrători ai Poliţiei de Frontieră, pregătite pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.

UPDATE ora 14,55

Voluntarii de la Crucea Roşie se alătură celor şase echipaje mixte de salvatori
În baza unui protocol avizat de către prefectul judeţului Giurgiu, încheiat între I.S.U. Giurgiu şi Crucea Roşie - Filiala Giurgiu, a fost constituită o echipă de salvatori. Aceasta este formată din subofiţeri pompieri, voluntari ai Crucii Roşii Giurgiu pregătiţi pentru acordarea primului ajutor, jandarmi şi un autoturism de teren 4x4 pus la dispoziţie de Crucea Roşie Giurgiu. Acest echipaj se alătură echipajelor mixte (pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră) aflate deja în teren la Roata de Jos, Ghimpaţi, Clejani, Călugăreni, Prundu şi Mihăileşti.

Echipajele vor acţiona în şase localităţi, după cum urmează: Roata de Jos (Garda de intervenţie Roata de Jos, echipaj de prim ajutor nou înfiinţat, format din ambulanţă de tip B şi 3 subofiţeri ISU cu specializare paramedic, echipaj de jandarmi, utilaj de deszăpezire asigurat de primăria comunei); Ghimpaţi (Garda de intervenţie Ghimpaţi, autoturism ARO al ISU încadrat cu 2 pompieri şi 2 jandarmi, autospecială de deszăpezire asigurată de primărie).

Zona Clejani este asigurată de un echipaj de prim ajutor al SMURD Găujani, o maşină de teren cu tracţiune integrală de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Giurgiu, încadrată cu 2 pompieri cu specializare paramedic şi 2 jandarmi, un utilaj de deszăpezire asigurat de primăria comunei.

Zona DN 5 va fi asigurată, din comuna Călugăreni, de o autospecială de descarcerare grea MAN, dotată cu echipamente de prim ajutor, încadrată cu 3 pompieri paramedici şi 3 jandarmi şi un utilaj de deszăpezire asigurat de primăria comunei Călugăreni. Aceştia vor interveni şi în localităţile învecinate.

Partea de est a judeţului urmează a fi deservită de un autoturism de teren 4x4 de la Poliţia de Frontieră, încadrat cu un poliţist de frontieră, 2 pompieri şi 2 jandarmi şi de un utilaj de deszăpezire asigurat de primăria din Prundu.

La Mihăileşti va acţiona un autoturism de teren 4x4 de la ISU Giurgiu încadrat cu 3 pompieri şi 3 jandarmi, alături de un utilaj de deszăpezire asigurat de primăria oraşului Mihăileşti.

„De asemenea, din această dimineaţă, efectivele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au fost suplimentate fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă”, declară, pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al ISU, lt. Gabriela Olexiuc.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite