Magnatul Ioan Niculae vrea să construiască un stadion „ultimul răcnet” la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la arena giurgiuveană vor începe în vară, sursa de inspiraţie fiind stadionul Mardan din Antalya (Turcia). Conform declaraţiilor lui Ioan Niculae, noul stadion urmează să fie inaugurat la jumătatea anului 2012.

Febra construirii de stadioane în România continuă. După „Naţional Arena” (Bucureşti), „Cluj Arena” (Cluj-Napoca) şi „Ilie Oană” (Ploieşti) un alt proiect de acest gen capătă contur.

Ioan Niculae, românul cu o avere estimată la 1,2 miliarde de euro, are gânduri mari la Giurgiu. Omul de afaceri originar din comuna giurgiuveană Buturugeni vrea să facă din Astra, echipa de fotbal pe care o patronează, o echipă respectată nu numai în ţară ci şi în Europa.

Una dintre priorităţile de pe plan sportiv ale magnatului este construirea unui stadion modern în apropierea Dunării, pe un teren din complexul „Steaua Dunării”.

Astra se mută la Giurgiu
Apariţia stadionului la Giurgiu este posibilă după ce Ioan Niculae a luat anul trecut hotărârea de a muta clubul Astra din Ploieşti în Giurgiu.

„Boss-ul” Interagro s-a supărat pe autorităţile locale prahovene după ce echipa care reprezintă Ploieştiul în Liga I a fost ignorată de acestea în mod constant.

Totodată există cel puţin alte trei motive pentru care magnatul doreşte să investească la Giurgiu: dezvoltarea afacerilor, faptul că este născut în judeţul Giurgiu şi prietenia cu primarul Lucian Iliescu.

„Lucrările la noul stadion vor începe în această vară şi vor dura aproximativ un an. Domnul Ioan Niculae este un om de cuvânt, iar tot ceea ce face este pentru fotbalul românesc” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Liubliana Nedelcu, directorul de imagine şi marketing al FC Astra.

Conform aceleiaşi surse, noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri şi va deveni noua „casă” a echipei din sezonul 2012/2013, stadionul urmând să fie inaugurat printr-un amical de lux cu o echipă puternică din Europa.

„Publicul va fi cel de-al doisprezecelea jucător pentru că giurgiuvenii vor umple arena meci de meci. În sport contează foarte mult sprijinul fanilor” a mai spus Liubliana Nedelcu cea care a subliniat că Astra va avea şi sprijinul autorităţilor locale din Giurgiu.

Licitează pentru teren
Ioan Niculae şi-a trimis deja oamenii pentru a cumpăra de la Primăria municipiului Giurgiu terenul pe care urmează să fie construit stadionul.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi ale şedinţei de consiliu de mâine se referă la scoaterea la licitaţie a unui teren în suprafaţă de 29 de hectare pe care va fi construit stadionul şi utilităţile acestuia.

„Este vorba de un teren format din trei loturi adiacent hotelului „Steaua Dunării”. Valoarea de piaţă a terenului depăşeşte 450.000 de euro conform unui raport întocmit de specialişti” a declarat Elsa Joantă, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Giurgiu.

A vrut stadion din Germania
Înainte de a se hotărî asupra proiectului „Mardan”, Ioan Niculae intenţiona să aducă la Giurgiu un stadion din Germania cu o capacitate de 12.000 de locuri.

Acesta urma să fie demontat bucată cu bucată, transportat la Giurgiu şi asamblat. Cantonamentul Astrei din Antalya l-a determinat pe afacerist să îşi schimbe decizia, acesta fiind impresionat de arena centrală din complexul sportiv „Mardan”, construită după un proiect al UEFA.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite