Lucrări nocturne de deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea nu i-a luat prin surprindere pe reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene care spun că au fost pregătiţi să facă faţă capriciilor vremii. Încă din cursul zilei de ieri, noaptea trecută şi până în această după-amiază, utilajele de deszăpezire şi cele care împrăştie material antiderapant au lucrat non-stop pentru a curăţa drumurile din municipiu şi judeţ.

„ S-a lucrat tură continuă şi numai aseară am împrăştiat 60 de mc de clorură de calciu şi nisip. Astăzi numărul utilajelor a fost suplimentat şi am introdus şi 11 tractoare cu remorcă pentru încărcarea zăpezii din locurile unde nu există posiblitatea depozitării acesteia pe trotuar”, a spus pentru „Adevărul de Seară” , Liviu Popazu, directorul Administraţiei Domeniului Public şi Privat(ADPP) Giurgiu.

Drumuri naţionale practicabile

Administraţiei Domeniului Public şi Privat lucrează pe cont propriu, cu utilajele din dotare şi nu vrea să accepte sprijinul firmelor private din cauza unor situaţii create anul trecut, când Guvernul nu a mai decontat costurile lucrărilor de deszăpezire realizate de firmele private, banii fiind plătiţi din fonduri proprii.
7 utilaje cu lamă, 3 sărăriţe pentru împrăştierea materialului antiderapant şi 7 buldoescavatoare vor acţiona în continuare pe drumurile din municipiu.
Utilajele de deszăpezire au acţionat la foc continuu şi pe drumurile naţionale din judeţ, stfel în acest moment nu se înregistrează blocaje. Prefectura are pregătite peste 200 de tone de material anti-derapant, stocul fiind reînnoit astăzi, iar drumarii au acţionat încă de ieri pentru curăţarea drumurilor naţionale din judeţ. Peste 40 de utilaje sunt disponibile în Vlaşin, Mihăileşti, Bucşani, Călugăreni, Greaca şi Remuş, cele şase districte ale drumurilor naţionale din judeţ.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite