Locuri ,,cu duiumul“ pentru viitorii şcolari şi preşcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din data de 3 martie şi până pe 6 mai, părinţii copiilor îşi pot înscrie odraslele în clasa I şi la grădiniţă.

La nivelul judeţului Giurgiu sunt 140 de clase I pentru anul şcolar 2011-2012, respectiv 3500 de locuri şi 164 de grădiniţe care fac parte din structura şcolilor din comunele giurgiuvene, în această categorie putând fi înscrişi 6600 de preşcolari. „Sunt părinţi care sunt interesaţi să îşi înscrie copii şi la grupe pregătitoare. La nivelul judeţului sunt 132 de grupe, ceea ce înseamnă 2640 de locuri” a spus pentru „Adevărul de Seară” purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Locuri în şcolile giurgiuvene cât cuprinde

Inspectoratul Şcolar Giurgiu are obligaţia să informeze părinţii asupra necesităţii înscrierii coliilor în clasa I, pe cât posibil, până la data de 6 mai 2011, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic. „La Giurgiu nu sunt probleme în ceea ce priveşte numărul locurilor din şcoli şi grădiniţe. Din experienţa anilor trecuţi şi din solicitările părinţilor ne vom încadra în numărul de clase disponibil” a mai afirmat Georgeta Stănescu. Unităţile şcolare au obigaţia să răspundă în scris tuturor solicitărilor de înscriere depuse de părinţi şi să afişeze, până pe 6 mai 2011, lista copiilor înscrişi în clasa I.

Giurgiuvenii îţi trimit copiii la şcoli de prestigiu

Cererile părinţilor vor fi discutate în comisiile fiecarei şcoli, prioritate având copiii care domiciliază în aria de cuprindere a unităţii de învăţământ.
„Eu locuiesc în Cartierul Teatrul de Vară, dar aş vrea să-mi dau copilul la o şcoală din centrul oraşului. Sunt profesori mult mai buni la aceste şcoli” a spus Mihaela Dragne, mama unui viitor şcolar. Unii părinţi se axează atunci când vor să îşi înscrie micuţii în clasa I şi pe faptul că mai au şi alţi copii la aceiaşi şcoală, care să le asigure protecţie fraţilor mai mici.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite