Limuzina mortuară, greu de vândut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina mortuară Lincoln este singura de acest tip din municipiul Giurgiu, dar din vara anului trecut nu a făcut nici o cursă, atrăgând doar privirile trecătorilor.

Proprietarul limuzinei, Alexandru S., om de afaceri din Giurgiu a cumpărat a cumpărat autoturismul din Statele Unite ale Americii cu 6.800 de euro. Bărbatul a luat-o destul de ieftin, un adevărat chilipir,  dat fiind faptul că face parte din categoria maşinilor de lux. Proprietarul nu doreşte să păstreze maşina deoarece consideră că îi va aduce ghinion. Tocmai de aceea s-a hotărât să o vândă neînmatriculând-o până acum. „Are motor de 4.300 cai putere, navigaţie manuală şi e toată capitonată cu piele naturală în interior. Cel care o va cumpăra va face o afacere prosperă. O vând pentru că mi se pare sinistră, eu sunt sensibil la chestii de genul ăsta”, susţine Alexandru S.
Pe de altă parte, şi înmatricularea în sine este o „afacere sinistră”, costându-l pe proprietar nu mai puţin de 20.000 de euro. În Bulgaria înmatricularea unei limuzine de acest fel costă doar 2.500 de euro. Înscrierea autoturismului poate fi făcută pe numele unui cetăţean bulgar sau a unei firme din ţara vecină. Se întocmeşte o procură pentru cel care a solicitat înmatricularea, acesta dobândind toate drepturile asupra maşinii.

Cere 10.000 de euro pe ea

Alexandru ne-a mai spus că de când a dat anunţuri pentru vânzarea maşinii, zeci de giurgiuveni au fost interesaţi să o cumpere. Dacă va obţine preţul cerut de el, zece mii de euro, o va da fără să regrete. Datorită condiţiilor  multiple oferite de limuzina Lincoln, preţul unei curse pentru transportul unui decedat către locul de veci va fi destul de piperat, dat fiind faptul că o cursă efectuată cu o maşină obişnuită costă aproximativ 50 de euro.
 „Nu o ţin. Toată familia e împotriva acestui lucru. Mamei mele nu-i place să o vadă nici în faţa blocului. Spune că de câte ori vine la mine în vizită o trec fiorii când o vede”, a mai adăugat proprietarul maşinii.
Şi vecinii se uită strâmb la limuzina mortuară. „Eu nu-mi voi permite să merg pe ultimul drum cu limuzina asta! Dar mi-e drag să o curăţ de zăpadă, să o spăl, e tare frumoasă! Va câştiga bani buni cel care va face curse cu ea. Doar dus, pentru că întors nu se mai poate!”, ne-a spus un bătrânel care îşi face veacul prin cartierul în care se află maşina.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite