La datorie în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Sute de poliţiştii, jandarmi, medici, pompieri şi angajaţi de la deszăpezire vor începe anul 2011 la serviciu. Până la ora 22.00, pe străzi veţi da de mai multe echipaje de la rutieră decât de obicei.

 „Atunci când am ales această meserie am ştiut că voi întâlni şi situaţii speciale. Ca poliţist şi de Revelion voi asigura ordinea şi disciplina în trafic, ca în orice zi obişnuită”, ne-a declarat agentul de circulaţie, Cristian Berbec.
Supravegheat va fi şi traficul prin punctul de trecere al frontierei. Dacă va fi aglomeraţie, în Vama Giurgiu numărul cadrelor va fi suplimentat.

O sută de pompieri, în stand by

Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor lucra de Revelion ca într-o zi obişnuită. O sută de pompieri din cadrul Detaşamentului Giurgiu, Detaşamentului Mihai Bravu, Garda Găujani şi Garda Ghimpaţi vor răspunde prompt oricăror solicitări primite din partea giurgiuvenilor.
Femeile care se aşteapă să nască în orice moment, pot sta linişte: micuţii vor fi aduşi pe lume în cele mai bune condiţii, specialiştii fiind la datorie.

.

„Aproape în fiecare an am fost pe baricade, deoarece trebuie să acordăm o atenţie deosebită pacienţilor şi în această zi a anului. De Revelion au fost de obicei 2-3 naşteri, toate evoluând favorabil. Sper ca nici în acest an să nu apară probleme”, a spus pentru ,,Adevărul de Seară” neonatologul Gheorghe Samoilă.


 „În fiecare an am asistat la naşterea a zeci de copii. Aş fi vrut să stau cu familia, dar atunci când ţin un bebeluş în braţe mă simt alături de cei dragi. Vom amenaja la serviciu o masă, cu preparate tradiţionale, împreună cu restul colegilor”, mărturiseşte şi Stela Turmac, infirmieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă. De asemenea, 48 de angajaţi din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Privat vor lucra în două schimburi a câte 12 ore fiecare, în cea mai lungă noapte din an.

.
Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite