La Giurgiu virozele sunt “ în floare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în prezent, la Giurgiu numărul cazurilor de viroze respiratorii au crescut înr-un ritm alert.

Medicii de familie spun că cele mai multe viroze au fost înregistrate în perioada 15 ianuarie-15 februarie. La cabinetul individual al doctorului Cosmin Georgescu s-au prezentat de la 1 ianuarie până astăzi aproximativ 500 de persoane care prezentau simptome specifice gripei, virozelor respiratorii şi guturaiului, cum ar fi temperatură mare, convulsii, dureri în gât, frisoane şi dureri musculare. „ Le recomand giurgiuvenilor să evite aglomeraţia, iar la primele semne de îmbolnăvire să nu ezite să se prezinte la medic. O simplă infecţie respiratorie poate duce la complicaţii mult mai grave. Gripa sezonieră se transmite mult mai uşor, de la om la om, mai ales în colectivităţi” a spus medicul Cosmin Georgescu.

Medicii ne sfătuiesc să fim atenţi la gripa de sezon

Specialiştii europeni sunt cei care au pus ţara noastră sub cod roşu de gripă, ceea ce înseamnă că acest lucru reprezintă ultima treaptă înaintea declarării unei epidemii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu spun că la Giurgiu nu există pericolul unei epidemii de gripă, cazurile fiind nesemnificative. „Cazurile de gripă înregistrate la Giurgiu în aceast an nu diferă numeric faţă de anii trecuţi. Două trei cazuri pe lună nu sunt un dezastru, iar numărul virozelor sunt aceleaşi ca şi anul trecut. Nu trebuie să se creeze panică” a spus pentru „Adevărul de Seară” directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, doctorul Paul Marinescu. Medicii le recomandă giurgiuvenilor să aleagă cea mai bună măsură de protecţie, vaccinul antigripal, care conţine tulpini ale virusului B şi să nu încerce să se trateze acasă „după ureche”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite