La 14 ani olimpică la chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de anul trecut de când a aflat pentru prima dată despre tainele chimiei, Anne Marie Ioniţă a fost ,,eclipsată” de această materie.

,, Din primul an de studiu am îndrăgit chimia deoarece, spre deosebire de alte materii aceasta este o ştiinţă exactă, care mă ajută să descifrez anumite fenomene din viaţa de zi cu zi, spre exemplu, lichidele care se transformă în stare solidă”, explică Anne Marie. Iubeşte chimia poate şi datorită faptului că ambii părinţi au urmat cursurile Institutului Politehnic Bucureşti, tatăl fiind absolvent al Facultăţii de Chimie Organică, în timp ce mama a absolvit Facultatea de Chimie Anorganică. Niciunul dintre părinţi nu au ales să profeseze în domeniu ci au ales o profesie cu totul diferită. Mama Annei este comisar la Garda de Mediu Giurgiu, iar tatăl este poliţist în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.
Profesorii elevei eminente spun că este unul dintre cei mai buni elevi ai Şcolii generale nr.7 din municipiu, terminând clasa a VII-a cu media generală 10. ,, E un copil preocupat de învăţătură, serioasă, isteaţă foc, îşi face temele zilnic, impecabil, împleteşte isteţimea cu munca. Anne Marie este un exemplu pentru mulţi colegi de-ai ei, chiar dacă în clasă se nasc unele invidii. Orice părinte şi-ar dori un asemenea copil” ne declară cu mândrie directoarea Şcolii nr.7, Carmen Banu. Eleva Anne Marie Ioniţă a participat la olimpiadele şcolare judeţene încă din clasa a V-a, unde a obţinut rezultate deosebite la matematică. La Olimpiada de chimie pe judeţ din anul şcolar 2009-2010, eleva a obţinut locul I, calificându-se la faza naţională, unde a obţinut menţiune. Anul trecut în luna mai, Anne Marie a participat alături de elevi din clasele a VIII-a şi a IX-a, la Concursul naţional ,, Ştiinţe pentru juniori”, axat pe cunoştinţe de biologie, fizică şi chimie, unde a obţinut locul 3 pe judeţ.

Vrea să devină medic chirurg

Deşi este în clasa a VIII-a, Anne Marie îşi doreşte ca la terminarea studiilor liceale să urmeze Facultatea de Medicină, specializarea chirurgie şi ar vrea să profeseze în străinătate, deoarece în România medicii nu sunt apreciaţi la adevărata lor valoare. Giurgiuveanca de numai 15 ani nu pierde nici o ocazie de a participa la concursuri. Duminică, 16 ianuarie 2011 a participat la faza judeţeană a Olimpiadei de chimie fiind pregătită de profesorul mircea Gemescu şi speră să se califice la faza naţională pentru al doilea an consecutiv.

Întrebări şi răspunsuri

Ce spun părinţii despre pasiunea ta?

Sunt foarte încântaţi şi mândri de mine, pentru că am rezultate foarte bune la învăţătură. Cred că am moştenit de la ei pasiunea pentru chimie.

Ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place să cânt la chitară, am urmat cursuri de chitară cu profesorul Ernest Dicu. Iubesc foarte mult pisicuţele, mă joc cu ele când mă duc la bunici.

Ce-i place
,,Îmi plac oamenii sinceri, serioşi, punctuali şi vreau să am puterea să duc la capăt tot ceea ce mi-am propus” ne spune micuţa olimpică.

Ce nu-i place?
,,Urâsc falsitatea, minciuna, prostia şi invidia celor din jur. Nu suport să văd oameni suferinzi şi aş vrea ca să am polibilitatea să-i ajut” adaugă Anne Marie.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite