Jumătate din ţară ameninţată de ploi torenţiale, grindină şi vijelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de furtuni pentru 19 judeţe din jumătatea estică a României şi municipiul Bucureşti. Acesta va intra în vigoare sâmbătă cu începere de la ora 10.00 şi va dura până duminică la ora 21.00.

Week-end plin în fenomene meteorologice pe locuitorii din jumătatea estică a României printre care şi cei din Giurgiu.

Specialiştii de la ANM au decretat cod galben pentru sâmbătă şi duminică, interval în care instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din Dobrogea extinzându-se ulterior asupra jumătăţii estice a teritoriului.

Pe lângă averse puternice şi descărcări electrice vor avea loc intensificări ale vântului care vor lua trecător aspect de vijelie dar şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat putând ajunge izolat până la 40 de litri pe metru pătrat.

Pe lângă Giurgiu, avertizarea cod galben este valabilă şi pentru municipiul Bucureşti precum şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite