Jumătate dintre angajaţii ADPP vor rămâne fără locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei şedinţe extraordinare de consiliu desfăşurate la începutul acestui an, s-a decis restrângerea activităţii SC ADPP SA, aflată în subordinea consiliului local Giurgiu.

Decizia a fost luată din cauza situaţiei economico-financiare dificile înregistrată la această societate.

Din cei 390 de angajaţi, 137 de persoane, care îşi desfăşurau activitatea în sectorul „Salubritate” vor fi transferaţi la societatea Asocierea Financiar Urban, câştigătoarea licitaţiei publice pentru serviciul de salubritate al municipiului, iar 83 vor rămâne pentru realizarea activităţilor aflate în administrarea ADPP.

Restul de 180 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, întrucât transferarea serviciului public de salubritate aduce cu sine reducerea semnificativă a altor servicii conexe: inspecţia stradală, contracte, facturare, încasări de la populaţie şi agenţi economici, întreţinere şi exploatare parc auto, servicii de personal.

Printre angajaţii care îşi văd ameninţate locurile de muncă circulă chiar zvonul că ar putea fi disponibilizaţi fără ca măcar să le fie dat şomaj.

„Cine este sau ce este acest „bau-bau” care îi face pe manageri să ia decizii de autodistrugere lovind în masă pentru a rămâne să profite de beneficii doar o mică parte din fostul aparat administrativ, sau înseamnă cumva să ne trezim şomeri neindemnizaţi? Ni s-a spus că vom fi daţi în şomaj pentru scurt timp şi că noul patron ne va lua înapoi...nu mai credem nimic”, declara, pentru Adevărul, George B, unul dintre angajaţi căruia i-a fost schimbat numele pentru păstrarea anonimatului.

Liviu Popazu, director al SC ADPP SA, declara, pentru Adevărul, că, într-adevăr, s-a descentralizat serviciul de salubritate către firma piteşteană.

„Ceipeste o sută de angajaţi ce vor fi disponibilizaţi trebuie să stea liniştiţi, deoarece vor primi toate drepturile legale”, a mai declarat Liviu Popazu.
Cifră:
180 de persoane vor fi disponibilizate de la SC ADPP SA Giurgiu

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite