Jandarmii din Giurgiu, campioni la Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii giurgiuveni sunt campioni nationali la acordarea primului ajutor
Jandarmii giurgiuveni sunt campioni nationali la acordarea primului ajutor

Doar la Giurgiu,  jandarmii voluntari la Crucea Roşie salvează vieţi şi câştigă Locul l pe ţară, la acordarea primului ajutor în situaţii de dezastru

În conformitate cu prevederile Protocolului de Colaborare între Jandarmeria Română şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, (SNCRR), din anul 2008, jandarmii se pot înscrie voluntari la Crucea Roşie.

Dintre toate judeţele ţării, însă, doar la Giurgiu aceste prevederi au devenit realitate.

În opinia lui Marian Măcelaru, directorul Crucii Roşii-Giurgiu,  această iniţiativă s-a reflectat favorabil, atât în activitea profesională a jandarmilor, cât şi în activitatea competiţională.

“Unul dintre jandarmii voluntari ai Crucii Roşii a avut ocazia să salveze  viaţa unui om, în acest an, de Bobotează. Iar la Concursul Naţional al Echipelor de Prim Ajutor din cadrul Detaşamentelor de Intervenţie la   Dezastru, care s-a desfăşurat în octombrie anul trecut, la Slănic Moldova, echipa Crucii Roşii-Giurgiu, alcătuită din cinci jandarmi şi doi liceeni, a câştigat Locul l”, a precizat Marian Măcelaru.

Directorul SNCRR nu aprobă iniţiativa  giurgiuveană


Din păcate, acestă reuşită   nu a fost văzută cu ochi buni de celelate filiale ale Crucii Roşii din ţară.

În opinia directorului general al Crucii Roşii Române, Silviu Lefter, filiala din Giurgiu nu trebuia să se prezinte la concurs cu voluntari jandarmi, pe motiv că “nimeni n-a mai făcut aşa ceva”.

El a declarat că, deşi Protocolul de Colaborare între Jandarmeria Română şi SNCRR permite înscrierea jandarmilor ca voluntari la Crucea Roşie, prezenţa acestora în echipele participante la concurs încală prevedrile regulamentelor competiţionale. 

În consecinţă, echipa Crucii Roşii-Giurgiu nu a fost primită la ediţia din acest an a concursului naţional al echipelor de prim ajutor, de la Bucureşti, din  luna septembrie.

Filiala Giurgiu a contestat această hotărâre prin adresa  cu numărul 1198 din 13 octombrie 2010.

Aceasta cu atât mai mult cu cât la faza zonală  a competiţiei, nu li s-a interzis participarea, iar Giurgiu a ieşit, din nou, câştigător.

În aşteptarea unui răspus oficial din partea conducerii Crucii Roşii Române, directorul Marian Măcelaru a promis că dacă nu se va reveni asupra deciziei şi concursul nu va fi reluat, el va duce echipa din Giurgiu la competiţiile internaţionale, chiar dacă vor trebui să-şi acopere singuri cheltuielile.

“Nicăieri, în Europa, nu te întrebă, dacă eşti militar,  sau medic, sau orice altceva. Contează cât de bine ştii să acorzi primul ajutor , pentru a salva o viaţă!”, a precizat directorul Marian Măcelaru.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite