Iulia Radu are la numai 14 ani un palmares de invidiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima întâlnire a Iuliei cu publicul giurgiuvean a avut-o la numai 4 anişori, atunci când s-a hotărât să facă parte din Formaţia de muzică „Karma Junior” , din cadrul Centrului Cultural „Ion Vinea”, condusă de Tică Lumânare.

Apoi, în clasele primare s-a gândit că ar fi bine să îmbine muzica cu dansul şi s-a înscris în Trupa de dans modern „Millenium Dance”, sub îndrumarea coregrafurlui Florica Slavnicu, unde a exersat timp de 4 ani.

A trebuit să renunţe la dans pentru şcoală

Iulia Radu a trebuit să ia o decizie destul de grea după terminarea clasei a IV-a, când a renunţat la dans şi muzică pentru a se dedica cursurilor şcolare. „A trebuit să renunţ pentru că aveam concursuri şcolare  şi nu puteam ajunge la repetiţii. Cu toate acestea instructorii mei m-au înţeles şi nu m-au uitat. Anul trecut am participat alături de Trupa „Millenium Dance” la un proiect european ce s-adesfăşurat în Franţa” ne spune cu mândrie Iulia Radu.

Pictura, o altă pasiune a Iuliei

La 10 ani, Iulia Radu a început să afle care sunt tainele picturii şi cum pot fi îmbinate culorile, astfel încât acestea să devină atunci când sunt puse pe planşă, adevărate opere de artă. „M-a fascinat lumea culorilor, iar doamna profesor Elena Cioclu este alături de noi copiii şi ne ajută foarte mult. Dacă ar putea, profesoara mea ne-ar lua pe toţi acasă” a mai adăugat Iulia. Printre premiile obţinute se numără şi cel de la Concursul Internaţional de Pictură „ Open Doors”, organizat la Giurgiu, în anul 2005, unde au participat tineri artişti plastici din 63 de state ale lumii. În primăvara acestui an Iulia a mai participat în India, la Shankar’s la un concurs de pictură, unde speră să obţină un premiu destul de bun.

După pictură a urmat teatrul

În urmă cu aproximativ un an Iulia Radu a început să facă teatru, alături de profesoara Ionela Cralevici. A participat la Cluj, în anul 2010, alături de Trupa „Ex Toto corde” („Din toată inima”), unde a obţinut premiul III. Ascensiunea Iuliei nu a încetat. În 8 ani de zile a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale unde a obţinut diferite premii. Pe 19 februarie, Iulia Radu a participat lşa Olimpiada de limba şi literatura română, faza judeţeană, unde a obţinut Locul I, iar în vacanţa de Paşti, tânăra giurgiuveancă va merge alături de profesoara sa de română Aurelia Ionescu, la faza naţională a olimpiadei.

Profesorii sunt uimiţi de talentul Iuliei

„Este o fire cu calităţi artistice deosebite ştiind să îmbine într-un tot unitar limbajul literar cu limbajul plastic şi muzical, iar pe lângă asta mai face şi teatru. Este un copil foarte ambiţios” ne spune un mentor al tinerei artiste.

Întrebări şi răspunsuri

Cum faci faţă atâtor activităţi?
„Îmi coordonez foarte bine programul şi reuşesc să fac faţă. Nu-mi place să amestec lucrurile. Câteodată fac două lucruri deodată, când pictez îmi place să ascult şi muzică, mă inspira mult”.

Ce faci în timpul liber pe care îl ai?
„ Ador să merg cu rolele în parc, să joc tenis de câmp şi să ascult muzică la maxim. Când pot vin la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis”, pentru că aici mă simt ca acasă”

Ce-i place?
„Îmi plac oamenii sinceri, îmi place să merg la teatru. Îmi place să mi se spună în faţă ceea ce gândesc ceilalţi despre mine. Mă mândresc cu faptul că părinţii mei mă susţin în tot ceea ce fac şi că au încredere în mine”.

Ce nu-i place?
„ Nu-mi plac oamenii prefăcuţi, cei care se cred mult mai deştepţi decât sunt şi cei care profită de semenii lor. Eu cred că dacă vrei să realizezi ceva în viaţă trebuie mai întâi să munceşti”.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite