Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu are un nou şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maiorul Nicolae Magercu, cel care ocupa funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Giurgiu, a fost schimbat de la conducerea instituţiei fiind trecut în funcţia pe care o ocupa anterior cea de prim adjunct al inspectorului şef.

Începând de joi, 21 iulie 2011, printr-un ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, a preluat activitatea IJJ Giurgiu, colonelul Tiberiu Demeter, în vârstă de 47 de ani. Noul şef a fost împuternicit pentru această funcţie pe o perioadă de şase luni urmând ca ulterior să fie organizat un concurs pentru ocuparea postului.

„Funcţia de inspector şef a existat însă de aproximativ un an a fost o persoană delegată şi nu împuternicită să ocupe această funcţie. Această problemă a fost tot timpul pe agenda inspectorului general şi nu are nicio legătură cu incidentul privind dispariţia focoaselor. Încă din prima zi, mi-am propus câteva obiective în vederea eficientizării misiunilor ce ne revin şi creşterii capacităţii operative. Unul dintre aceste obiective îl reprezintă intensificarea misiunilor de ordine şi siguranţă publică şi creşterea numărului de jandarmi în stradă”, a spus colonelul Tiberiu Demeter, noul inspector şef al IJJ Giurgiu.

Cercetări în derulare
Despre cele patru lăzi care conţineau 64 de focoase militare şi care au dispărut în urmă cu o săptămână dintr-un tren ce transporta obiecte cu specific militar de la o fabrică din Zărneşti (judeţul Braşov) către Bulgaria, noul inspector şef a fost destul de reţinut. Aceasta s-a limit în a spune că ancheta este în plină desfăşurare la Parchetul Militar Bucureşti şi că doar după finalizarea cercetărilor vor fi făcute publice concluziile.

“Cei zece jandarmi implicaţi îşi desfăşoară activitatea normal. În cazul în care procurorul dispune începerera urmăririi penale atunci ne vom gândi la măsuri disciplinare. În acest incident, fiecare parte a avut vina ei, nu doar Jandarmeria dar şi CFR”, a mai completat inspectorul şef, Tiberiu Demeter.

Cine este noul şef al IJJ Giurgiu
Colonelul Tiberiu Demeter a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi în anul 1987 şi şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Poliţiei Capitalei, Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar din anul 2009 în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite