Încep probele de distribuire a agentului termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă: Cei care au repartitoare pot opri căldura
Foto arhivă: Cei care au repartitoare pot opri căldura

Caloriferele giurgiuvenilor vor fi calde timp de trei zile, începând de astăzi, după ce Uzina Termoelectrica Giurgiu a început probele la instalaţiile de producere şi de distribuire a agentului termic.

Căldura va fi oprită din nou pe 28 octombrie, adică joi.
Directorul tehnic al CET Giurgiu, Sergiu Manolescu, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că cei care vor să profite de cele trei zile de probe trebuie să se adreseze unităţii. „Probele încep azi, după prânz, mâine putem spune dacă totul a decurs normal. Se pun în funcţiune instalaţiile noi, cele pe gaz, şi se va menţine funcţionarea lor timp de 72 de ore. Este păcat să nu se valorifice agentul termic, astfel cei care vor să primească apă caldă şi căldură vor primi în următoarele trei zile”, zice Manolescu.

Cei mai mulţi datornici, în cartierul Tineretului


Dacă vor apărea disfuncţionalităţi în sistemul de distribuire a agentului termic, probele se reiau şi va fi din nou agent termic în calorifere pentru alte 72 de ore, mai spune Manolescu. Tot de la el am aflat că de la 1 noiembrie locuitorii municipiului ar trebui să primească agent termic fără întrerupere. Bineînţeles, este vorba despre cei care nu au datorii la SCUT. Şeful compartimentului de Monitorizare a Serviciilor Publice din Primăria Giurgiu, Ion Mezaroş, spune că sunt cel puţin zece asociaţii cu datorii uriaşe la căldură, care se pare că nu vor primi agent termic. „Din ultimele date, datoriile populaţiei către CET Giurgiu, se ridică la 110 miliarde de lei vechi. Cele mai mari datorii le au asociaţiile din Cartierul Tineretului şi cele de pe partea stângă a şoselei Bucureşti, dar şi la Istru”, spune Mezaroş. El precizează că cele mai mari restanţe le au giurgiuvenii care fac parte din Asociaţiile 24, 12 sau 15 din Tineretului.



Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite