Hipertensivii vor putea fi trataţi la Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu acest an, bolnavii cronici, dar în special hipertensivii din municipiul şi judeţul Giurgiu pot beneficia de consultaţii amănunţite la spitalele specializate din Ruse.

Pentru punerea în aplicare a acestui proiect, prefecturile din Giurgiu şi Ruse au întocmit un protocol de colaborare în domeniul medical, astfel încât cei care au probleme cardiace să fie duşi la unităţile spitaliceşti din oraşul Ruse. În loc să se ducă la un spital din Bucureşti parcurgând distanţa într-o ora şi jumătate, giurgiuvenii pot alege să meargă la un consult peste Dunăre, la Ruse, timpul parcurs fiind redus la o jumătate de oră. „ Este o intenţie ce a demarat în anul 2010 şi pe care dorim să o punem în aplicare începând cu acest an. În prezent este vorba despre un acord cadru, dar vom face demersuri în vederea realizării unui cadru legislativ comun Giurgiu-Ruse” a declarat pentru „Adevărul de Seară” prefectul judeţului Giurgiu Robert Cristoi.

Pe 11 februarie va avea loc întâlnirea de lucru

Odată cu încheierea parteneriatului româno-bulgar există posibilitatea ca şi medicii din Ruse să poată profesa la Spitalul Judeţean Giurgiu, ştiut fiind faptul că oraşul vecin dispune de unul dintre cele mai performante instituţii spitaliceşti cu profil cardiac din sud-estul Europei. „ Eu cred în realizarea acestui proiect, dat fiind faptul că există interes şi din partea Consiliului Judeţean Giurgiu. Sigur vom avea sorţi de izbândă” a mai adăugat prefectul de Giurgiu. În data de 11 februarie va avea loc întâlnirea de lucru între instituţiile implicate în această iniţiativă, Spitalul Judeţean Giurgiu, Spitalul Ruse, Casa de Sănătate şi  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Giurgiu. Ambulanţele precum şi celelalte autovehicule care vot transporta pacienţii şi cadrele medicale din Giurgiu la Ruse şi viceversa, nu vor mai fi taxate la trecerea peste Podul Prieteniei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite