În ciuda „tradiţiei”, florile din Piaţa Centrală au rămas la aceleaşi preţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi, comercianţii de flori nu mai fac faţă solicitărilor
Astăzi, comercianţii de flori nu mai fac faţă solicitărilor

Febra cumpărăturilor de flori a animat, şi în prima zi de şcoală, Piaţa Centrală. De la primele ore ale dimineţii, vânzătorii şi-au frecat mâinile de bucurie, pentru că mulţi părinţi au lăsat pe ultima sută de metri achiziţionarea de buchete de flori pentru „doamna”.

Cu cei mici de mână, sau doar elevii din clasele mai mari, cu toţii au aglomerat „standurile” de flori din Piaţă. Dispuşi să cheltuie, nu foarte mult, pe buchetele de flori. Iar vânzătorii au avut oferte pentru toate buzunarele. Cu 5 lei, spre exemplu, se putea cumpăra un buchet de trei garoafe, cu 10 lei, un crin sau o orhideee, în timp ce buchetele de trandafiri sau de gerbera, ajung şi la 20 de lei. E drept, se găsesc şi aranjamente florale, ceva mai scumpe, care ajung chiar şi la 30 de lei.
„Nu am scumpit florile azi, pentru că toată lumea trebuie să cumpere. Dacă ridicam preţul, în mod sigur rămâneam cu marfa nevândută, şi se stricau florile. Mai bine e aşa, cumpără tot omul”, declară Luminiţa Ghiţea, una dintre vânzătoarele din Piaţa Centrală.
Cu toate că preţurile nu au fost exagerate, au existat şi cazuri de copii care, în lipsa banilor, şi pentru a nu merge cu mâna goală la şcoală, au apelat la o metodă mai puţin ortodoxă: au luat trei crizanteme de pe marginea şoselei, chiar din faţa Colegiului Naţional „Ion Majorescu”. „Ne era ruşine să mergem cu mâna goală la şcoală, aşa că ne-am descurcat şi noi cum am putut”, au spus, puţin ruşinaţi, trei copii care au apelat la acest procedeu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite