UPDATE În Giurgiu, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. Un grup de pompieri blocat zeci de minute în comuna Schitu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lapoviţa şi ninsoarea căzute în judeţ noaptea trecută şi în această dimineaţa a determinat autorităţile să scoată din garaje utilajele de deszăpezire şi să le trimită pe teren. Sute de kilometri de drumuri naţionale şi judeţene au fost curăţate, fiind împrăştiate şi materiale antiderapante. Cu toate acestea au fost şi maşini blocate în trafic.

UPDATE, ora 13.00: Trafic restricţionat pe DN5B. Conform informării trimise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, din cauza viscolului circulaţia este restricţionată pentru traficul greu mai mare de 7,5 tone pe DN 5B Ghimpaţi – Giurgiu.
Traficul va fi redeschis după intervenţia utilajelor şi în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice.

UPDATE, ora 11.00: Un grup de pompieri giurgiuveni, care îşi are locul de muncă în comuna Roata de Jos, a rămas, în cursul dimineţii, blocat pentru câteva zeci de minute în zona comunei Schitu.

„Se circulă foarte greu dinspre Roata spre Ghimpaţi. Sunt formate deja troiene pe şosea, care îngreunează înaintarea autoturismelor. De la Roata până în Giurgiu am făcut aproape trei ore cu maşina”, declara, pentru Adevărul, unul dintre pompieri.

Drumurile Naţionale curăţate azi-dimineaţă

Pe Drumurile Naţionale din judeţele Giurgiu şi Ilfov, aflate în subordinea DRDP Bucureşti, au intervenit peste 90 de utilaje fiind împrăştiate aproximativ 500 de tone de material antiderapant.

La ora 10.00, pe DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 Bucureşti – Alexandria carosabilul avea un strat de trei centimetri de zăpadă frământată şi mocirlită. De asemenea continuă să ningă iar vântul suflă în partea de nord cu o viteză de 40 de kilometri pe oră.

La rândul său, Direcţia Judeţeană de Transport, Administrare Drumuri Judeţene şi Control Trafic (DJTADJCT) Giurgiu a intervenit încă de la ora 7.00 pe cei 125 de kilometri aflaţi în subordine.

„Am intervenit cu utilaje şi 20 de metri cubi de material antiderapant. În acest moment am curăţat 95% din drumurile judeţene din partea de sud aflate în zona noastră de răspundere” a declarat pentru „Adevărul” Ion Mateescu directorul DJTADJCT Giurgiu.

Acesta susţine că se circulă în condiţii de iarnă iar ultimii kilometri de drumuri judeţene vor fi curăţaţi până la ora 12.00. „Important este că nu avem niciun drum blocat. Mai trebuie să intervenim în zona Răsuceni – Toporu” a mai spus Mateescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite