Împrumut la bancă pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Admininstraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) vrea să contracteze un credit bancar în valoare de 3,5 milioane de lei pentru a putea face faţă, în această iarnă, acţiunilor de deszăpezire.

Directorul ADPP, Liviu Popazu, susţine că s-a ajuns în această situaţie pentru că sezonul trecut s-au cheltuit cu deszăpezirea 3 milioane de lei din fonduri proprii în zone care nu aparţin comunităţii locale. „Spre exemplu am intervenit pe drumurile de acces către Vamă, drumuri de care nu noi răspundem, ci autorităţile centrale. La vremea respectivă era o mare problemă. Riscam ca această zonă să se blocheze. Ar fi fost un dezastru” susţine directorul ADPP. Acesta menţionează faptul că banii respectivi trebuiau să fie asiguraţi de către Guvern din fondul de rezervă.
„Am primit asigurări că banii vor veni la o rectificare de buget, în această toamnă. A trecut cam mult timp şi sincer mi-am cam luat gândul de la aceşti bani. Eu nu pot să stau şi să aştept în continuare banii Guvernului. Nici să îl trag la răspundere nu pot” afirmă acelaşi Liviu Popazu care susţine că aceasta nu a fost singura „figură” din partea Guvernului. „În vară, în timpul inundaţiilor, am mai cheltuit tot din banii comunităţii 950.000 de lei pentru o acţiune de îndiguire la Malu Roşu. La fel, am primit promisiuni că ne vor fi restituite această sumă, însă nu s-a realizat nimic concret” spune Popazu.
Directorul speră ca societatea pe care o conduce să primească împrumutul bancar până la sfârşitul acestei luni. „Lucrăm intens la documentaţie. Am făcut dovada că suntem o firmă serioasă. Nu am avut niciodată probleme cu întârzieri la plata creditelor” afirmă Liviu Popazu care spune că va gira împrumutul cu terenul pe care se află amplasat ADPP-ul dar şi cu o serie de contracte.

Ajutor din partea firmelor private
Reprezentanţii ADPP Giurgiu susţin că parcul auto specific intervenţiilor de iarnă este unul cu care se poate face faţă unui sezon rece „normal”. În cazul în care lucrurile se vor complica, conducerea ADPP va apela ca şi anul trecut la utilaje aparţinând unor firme private.
În acest moment, ADPP Giurgiu dispune de patru pluguri, două utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant (MA), treisprezece tractoare, un autogreder, trei încărcătoare şi o autospecială cu dublă funcţie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite