Igienizări de nota 10 în şcolile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toate cele 89 de unităţi de învăţământ din judeţul Giurgiu, lucrările de igienizare şi curăţenie sunt aproape de final. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, micile reparaţii şi curăţenia au fost făcute din fonduri proprii sau din bugetele consiliilor locale.

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, elevii şi părinţii au intrat deja în febra pregătirilor celor mici cu rechizite şi uniforme.
Cu puţin timp înainte de începerea noului an şcolar, toate cele 89 de unităţi de învăţământ din judeţul Giurgiu au finalizat lucrările de igienizare în procent de 90%. Băncile trebuie să fie curăţate, pereţii văruiţi, grupurile sanitare igienizate, iar sălile de clasă, per ansamblu, trebuie să arate impecabil, iar muncitorii au lucrat de zor pentru ca toate aceste lucrări se se încadreze în termen.
 „În Giurgiu nu vor fi probleme cu începerea noului an şcolar. Unităţile de învăţământ sunt în grafic cu lucrările de igienizare şi noul an va începe normal. Acum avem mai puţine şcoli din cauza procesului de comasare de anul trecut. Din cele 106 unităţi de învăţământ au rămas 89 de şcoli, în judeţ, care au personalitate juridică”, a spus Georgeta Stănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu.
Reprezentanţii ISJ spun că în ceea ce priveşte procesul de acordare a autorizaţiilor de igienico-sanitare este încă în derulare. 

Curăţenie de 10.000 lei

Şcoala generală „Academician Marin Voiculescu” este una dinte unităţile de învăţământ unde lucrările de curăţenie sunt pe ultima sută de metri. Băncile din toate sălile de curs au fost recondiţionate, raşchetate şi lăcuite.
„Igienizarea e gata, noi am început lucrările la 1 iulie. Am făcut curăţenia cu personalul şcolii iar banii au venit din fonduri extrabugetare iar suma cheltuită  se ridică la aproximativ 10.000 lei. Sălile sunt pregătite, la fel şi laboratoarele care au fost vopsite cu lavabilă”, a spus Iolanda Ionescu, directorul şcolii generale „Academician Marin Voiculescu”.

140 de boboci în clasa I

Şcoala are o capacitate de 46 de clase pentru 1.300 de elevi, 70 de profesori şi învăţători şi 18 personal auxiliar.
Pentru noul an şcoalar, 140 de boboci au fost înscrişi în noul an şcolar la această unitate de învăţământ şi vor fi organizaţi în cinci clase.

Manuale noi pentru cei mici

Elevii din clasele I-IV vor găsi pe bănci manuale noi, părinţii fiind astfel scutiţi şi în acest an de grija procurării lor, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite