Ieşire pe bani puţini. Picnic la iarbă verde în pădurea Bălănoaia sau camping la Comana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea ţine cu giurgiuvenii în următoarea perioadă aşa că cei care n-au reuşit să simtă briza mării anul acesta, sau să meargă în expediţii pe munte, din cauza bugetului sărăcăcios, au posibilitatea să petreceacă câteva ore în aer liber, în mijlocul naturii, în pădurile din judeţ sau în Parcul Natural Comana.

La mai puţin de zece kilometri de oraş, pădurea Bălănoaia este unul dintre locurile preferate de giurgiuvenii iubitori de natură. Aleile sunt betonate, iar accesul în pădure se poate face lejer cu maşina. Pentru o zi de campare în Parcul Natural Comana trebuie să scoateţi din buzunar 15 lei.

Situată la nici zece km de oraş, Pădurea Bălănoaia este unul dintre locurile preferate ale apicultorilor datorită salcâmilor din zonă dar şi al giurgiuvenilor iubitori de natură. Aleile sunt betonate aşa că accesul este facil celor care vor să înainteze cu autoturismul în mijlocul naturii.
Sărbătoare sau nu, weekendurile adună în pădure zeci de giurgiuveni, cu prieteni, copii şi căţel iar grătarele sfârâie de zor.

„Vin de ani de zile la Bălănoaia, vara, e foarte frumos, aer curat şi linişte. Îmi iau familia şi câţiva prieteni apropiaţi şi venim aici. Facem un grătar şi stăm la poveşti. Dacă nu avem bani de altceva e bine şi aşa”, mărturiseşte Alin Popescu, un giurgiuvean de 38 de ani.

Tabăra „Stejarul”
Pentru cei care nu vor decât să respire aerul curat departe de aglomeraţia oraşului pot să aleagă tabăra Stejarul amenajată în mijlocul pădurii. După patru ani de reabilitare, locaţia este deschisă în fiecare zi între orele 8.00 şi 23.00 giurgiuvenilor de orice vârstă.

Bunătăţi şi cazare
Mâncărurile preparate de bucătari sunt „ca la mama acasă”: ciorbă de burtă sau de pui, saramură de peşte cu mămăliguţă sau tochitură moldovenească. Preţurile variază între 6,5 şi 7,5 de lei pentru ciorbe, tochitura costă 11 lei iar saramura de peşte 15 lei. Nu lipsesc băuturile răcoritoare şi vinul, locaţia fiind dotată cu televizor şi DVD-player.

Pentru 50 de lei pe noapte, vă puteţi caza în căsuţa din lemn inaugurată în anul 2009.

Comana, raiul naturii
Concurenţa serioasă este dată de Parcul Natural Comana înfiinţat în 2004 şi care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 25.000 de hectare, 300 dintre acestea fiind zone umede mlăştinoase. Cei care vor să se plimbe aici şi să admire peisajele mirifice, fauna şi flora, sau dacă sunt interesaţi de o plimbare cu barca fără motor prin stufărişul de pe lac o pot face alegând cel mai scurt drum, cel care duce spre comuna Grădiştea, altfel riscaţi să vă pierdeţi prin localităţi şi să petreceţi mai mult de o oră pe drum.

Camping cu 15 lei
Pentru turiştii care vor să rămână peste noapte în parc, administraţia acestuia pune la dispoziţie locuri special amenajate pentru camping. Tariful pentru o zi de campare este de 15 lei. Şi dacă v-aţi uitat sacul de dormit acasă, nu vă faceţi griji pentru că puteţi închiria unul pentru 15 lei/zi, preţul incluzând şi salteaua izopren.

Dacă aveţi nevoie şi de cort atunci mai scoateţi din buzunar alţi 13 lei de persoană pentru un cort cu două până la şase locuri. În cazul în care vă gândiţi să închiriaţi şi o barcă atunci e bine să vă faceţi rezervarea cu 48 de ore înainte.

„Avem vizitatori în special în weekend. Vin pentru un grătar şi rămân aici chiar şi peste noapte. Sunt zeci de vizitatori la sfârşit de săptămână. O plimbare cu barca costă 50 de lei. Cei care vin au ce să vadă”, spun reprezentanţii Parcului Comana.

Popasurile permise sunt cele de la Cabana Fântâna cu Nuci şi din Poiana Fântâna cu Nuc.

CASETĂ
Unde ieşi la iarbă verde în Giurgiu
Pădurea Bălănoaia – situată la aproximativ 10 km de municipiul Giurgiu
Parcul Natural Comana – amenajat la aproximativ 30 km de Bucureşti
Plaja Gostinu – pescuieşti şi faci plajă la 18 km de Giurgiu în localitatea Gostinu



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite