"Icarii moderni" şi "îmblânzitorii cailor putere" se întrec în aceste zile la Comana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Week-end de excepţie pentru iubitorii de adrenalină. Clubul Sportiv „Moto Fly Ro” împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Giurgiu şi primăria Comana organizează vineri, sâmbătă şi duminică cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Zbor şi Sport Extrem.

Organizatorii promit un show de zile mari pe aerodromul de la Comana atât în aer (unde se va desfăşura cea mai mare parte a acţiunii) cât şi la sol acolo unde caii putere vor prinde viaţă.

„Este o competiţie care a devenit tradiţională şi care înseamnă foarte mult pentru noi. Sperăm ca timpul să ne permită să arătăm tot ceea ce ştim. Va fi prima ediţie găzduită de Comana, precedentele patru având loc în municipiul Giurgiu” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Marian Cojocaru, preşedintele Moto Fly Ro şi iniţiatorul mişcării de zbor şi sport extrem din judeţ.

Evenimentul de la sfârşitul acestei săptămâni va cuprinde două momente. În afara de competiţia propriu-zisă vor avea loc şi momente demonstrative în care cei prezenţi vor avea prilejul să urmărească la lucru cascadorii inedite şi chiar să se „înalţe” alături de profesionişti.

Conform organizatorilor, în concurs s-au înscris aproximativ 200 de sportivi care vor participa măcar la una dintre probe.

„Vom avea concursuri de parapantă, paramotor, motodeltaplan, paraşutism, girocoptere şi chiar avioane ultrauşoare. Ocupanţii primelor trei locuri vor fi premiaţi” spune Marian Cojocaru cel care susţine sportivii provin din toate colţurile ţării dar şi din străinătate.

„Am creat un forum pe care toţi cei interesaţi s-au putut înscrie. Am înţeles că va veni şi cineva din Kuwait dar şi din ţări precum Ungaria, Bulgaria, SUA, Olanda sau Germania”.

În afara acestor evenimente, vor fi organizate şi două probe „la sol”. Este vorba despre o probă destinată ATV-urilor şi una de enduro pentru motocros.

Cursuri pentru orientare turistică
Unul dintre cele mai spectaculoase evenimentele organizate de Moto Fly Ro a avut loc anul trecut tot la Comana motivul fiind unul special.

Ambasada Marii Britanii în România i-a comemorat pe eroii aerului care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial.

„S-au prăbuşit la Comana, iar în cinstea lor a fost ridicat un monument. La evenimentul organizat de noi atunci au participat trei avioane care au efectuat exerciţii demonstrative” a spus Marian Cojocaru.

Giurgiuveanul spune că în viitorul apropiat vrea să facă un proiect care să vină în sprijinul tinerilor. „Intenţionez să deschid nişte cursuri în care să mă axez pe dezvoltarea spiritului de echipă pentru că, din păcate, tendinţele actuale sunt către un individualism feroce. Vreau să fac cu ei alpinism, orientare turistică, să poată acorda un prim-ajutor şi să înveţe să ridice un cort” a mai spus Marian Cojocaru.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite