ISU Giurgiu a fost dotat cu două noi autospeciale de lucru cu apă şi spumă, achiziţionate cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii giurgiuveni au primit două maşini noi
Pompierii giurgiuveni au primit două maşini noi

Două noi autospeciale de lucru cu apă şi spumă au fost aduse în dotarea ISU Giurgiu, prin proiectul EOCES – Întărirea capacităţilor operaţionale pentru răspuns în situaţii de urgenţă în regiunea transfrontalieră Giurgiu – Ruse

Proiectul are o durată de implementare de 21 de luni, până pe 26.07.2012, şi o valoare totală de aproximativ cinci milioane de euro.

„Înţelegem importaţa unor servicii de calitate profesională ridicată”, spunea, la festivitatea de prezentare, preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu. „Sperăm  să apelăm la aceste noi dotări cât de rar se poate, dar, atunci când o facem, să fim pregătiţi din toate punctele de vedere”.

Până la finalizarea proiectului vor fi achiziţionate nouă astfel de autospeciale şi alte două ambulanţe de tip SMURD.

Autospecialele intrate astăzi în posesia ISU Giurgiu sunt destinate intervenţiei pentru stingerea incendiilor, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise, la misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

Autospeciala lucrează atât independent, folosind apa din rezervorul propriu, cât şi în cooperare cu alte autospeciale similare.

Caracteristici tehnice:
Masa maximă totală: 22 tone
Debit nominal treaptă de joasă presiune: 3000 litri/min
Debit treapta de înaltă presiune: 200 litri/min

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite