INCREDIBIL Elevi prinsi cu minciuna de procurori: au inventat o intoxicaţie ca să scape de lucrare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele analizelor au demonstrat că apa nu conţinea substanţe toxice
Rezultatele analizelor au demonstrat că apa nu conţinea substanţe toxice

Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a confirmat că în apă nu au existat substanţe toxice. Procurorii au mers pe două variante: cea a simulării unei stări de rău pentru a scăpa de rezultatele unor lucrări de control dar şi cea a unei glume proaste făcute de colegi mai mari. Cei zece elevi nu au fost încă sancţionaţi ci doar mustraţi verbal.

La începutul lunii, zece copii dintr-o clasă a V-a de la Şcoala generală din comuna Vedea, acuzau dureri de stomac, cefalee şi stări de vomă. Elevii spuneau atunci că ar fi început să se simtă rău după ce au băut apă după ora de sport, ei susţinând că “cineva” le-ar fi umblat în ghiozdane, de aici şi ipoteza că ar fi fost  “pus ceva în sticlele cu apă”.
Elevii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, poliţia fiind sesizată în această situaţie. Cazul a intrat totodată şi în vizorul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, anchetatorii mergând atunci pe două variante: una fiind cea de simulare a stării de rău pentru a scăpa de nişte lucrări corectate pe care ar fi trebuit să le prezinte părinţilor iar cea de-a doua că într-adevăr apa ar fi fost contaminată cu o substanţă toxică.

Apă, tocmai bună de băut

Pentru verificarea celei din urmă ipoteze, Direcţia de Sănătate Publică(DSP) a prelevat probe de apă care au fost trimise spre analiză Biroului de Chimie Sanitară şi Microbiologie Sanitară dar şi Institutului Naţional de Medicină Legală Bucureşti.
 “Au fost luate probe din apa de la ţâşnitoarea din incinta şcolii dar şi din sticla din care spuneau elevii că au băut. Rezultatele buletinelor de analize nu au confirmat introducerea unor substanţe toxice. Apa era curată”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Paul Marinescu, directorul DSP Giurgiu.
Rezultatele au ajuns şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IJP), care a pus soluţie în acest caz.
“A fost deschis un dosar penal, s-au făcut verificări în cauza respectivă însă pentru că fapta nu există, dosarul a fost închis”, a spus cms.şef Mirela Gheţa, purtător de cuvânt al IJP.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu urmează să dea de asemenea o soluţie în acest caz.
“Vom comunica soluţia noastră instituţiei de învăţământ şi ei vor decide dacă vor lua măsuri împotriva elevilor. A fost vorba de o simulare a elevilor”, a spus George Neagoe, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.
Până acum elevii nu au fost sancţionaţi în vreun fel ci doar mustraţi verbal. Daniel Andrei, directorul şcolii, spune că a avut loc un consiliu profesoral pe această temă însă nu s-a stabilit încă dacă elevii care au pus pe jar autorităţile vor fi sancţionaţi şi cum.

Ghinioane în lanţ

“Rezultatele analizelor la apă sunt bune. Ni s-a comunicat şi nouă. E destul de complicat. În acea zi, doi dintre cei zece elevi care au acuzat stări de vomă şi cefalee aveau roşu în gât şi e posibil ca într-adevăr aceştia să se fi simţit rău. Ne gândim să vedem ce măsuri vom lua. Poate vor exista şi mustrări scrise oricum ce putem face este să le scădem nota la purtare”, a mai spus directorul.
După ce s-au trezit cu toate autorităţile pe cap în cazul elevilor “intoxicaţi”, şcoala din Vedea a fost prădată miercuri noaptea de hoţi. Ţinta acestora a fost se pare chiar biroul directorului, de unde au furat un laptop, o cameră video, un aparat foto, un modem mobil, două genţi şi un aparat electronic pentru viramente bancare.
“Au intrat pe geamul unei clase, au forţat uşa şi au intrat în laboratorul de informatică însă nu au furat nimic de acolo, culmea, au furat doar ce era în biroul meu. Mi-au răvăşit tot şi mi-au luat şi 250 lei pe care îi aveam în birou. Nu ştiu cine sunt autorii şi nu cred că e vorba despre o răzbunare care să mă privească, deşi am fost întrebat de mai multe ori”, spune Daniel Andrei, directorul şcolii.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite