INCREDIBIL 10 elevi de la o şcoală din Giurgiu, internaţi cu dureri de burtă: ei spun că au fost otrăviţi, profesorii spun că se prefac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din clasa a V-a de la o şcoală din judeţul Giurgiu au ajuns ieri la spital pentru că acuzau dureri de stomac şi de cap, dar micuţii şi-au revenit miraculos, astăzi reîntorcându-se la şcoală, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu s-au seziat şi cercetează acest caz.

Le-a fost rău sau doar s-au prefăcut pentru a putea scăpa de probleme cu părinţii din cauza unor note mici la o lucrare de control? Un răspuns încearcă să găsească şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu într-un caz inedit. 10 elevi din clasa a V-a de la şcoala generală din comuna Vedea, patru fete şi şase băieţi, au acuzat dureri de stomac şi cefalee, imediat după ora de sport.

Copiii au fost duşi de profesorul de matematică şi de cel de fizică la dispensarul din comună. Asistentul medical le-a sugerat dascălilor să îi ducă pe elevi la Spitalul Judeţean Giurgiu, medicul din Vedea fiind liber. “ Asistenta nu le-a luat nici măcar temperatura, nu le-a făcut nimic, i-a trimis direct la spital”, ne-a declarat directorul şcolii din Vedea, Daniel Andrei.

Spălături cu ceai de izmă
Potrivit acestuia, copiii au rămas internaţi la Spitalul din Giurgiu până la ora 20.00. “Au fost supravegheaţi, li s-a dat ceai de mentă, adică le-au făcut spălătură, şi apoi au fost trimişi acasă”, a mai zis Andrei. Copiii din Vedea spun că s-ar fi simţit rău după ce au băut apă după ora de sport, ei susţinând că “cineva” le-ar fi umblat în ghiozdane şi le-ar fi “pus ceva în sticlele cu apă”, ne-a declarat prim-procurorul George Neagoe.

“ Noi mergem pe două variante. Ori au simulat că le este rău, având în vedere că profesoara de română urma să le aducă nişte lucrări pe care copiii trebuia să lea părinţilor. Ori, chiar s-a întâmplat ceva. A fost luată probă din apa din care au băut copiii şi s-a trimis la Institutul Naţional de Medicină Legală”, a precizat George Neagoe.

Din spusele directorului, se pare că cei mici ar fi găsit scris pe tablă, după ora de sport, mesajul „ V-am făcut-o, fraierilor!”. „ Nu s-a mai găsit scris din păcate nimic pe tablă, cel mai probabil tot elevii fiind cei care au şters tabla”, ne-a mai declarat Daniel Adrian.

Poliţia Giurgiu a fost sesizată în acest caz. “ S-au luat declaraţii copiilor şi conducerii unităţii şcolare, în prezent existând deja un dosar penal deschis în această cauză ca să se stabilească dacă este vorba într-adevăr despre o infestare provocată. Se aşteaptă rezultatele de la INML”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, purtătorul de cuvânt al IJP, comisar şef Mirela Gheţa.

Profesoara de limba română spune că elevii nu ar fi avut de ce să se teamă. "Nu aveau de ce să le fie frică. Eu nu le adusesem toate lucrările. Doar cinci au fost corectate şi pe unele am pus note mari. Nu aveau de unde să ştie ce note vor primi. E drept că ar fi trebuit să ducă acasă lucrările să le arate părinţilor şi apoi, aceştia să le semneze. Dar aşa se întâmplă de obicei. Oricum nu aş fi pus notele în catalog", a spus Monica Lăcătuşu, profesor de limba română.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Georgeta Stănescu, ne-a declarat că s-a primit o informare din partea unităţii şcolare în timp util, conform regulamentului şcolar. „ Situaţia este sub control, nu avem ce să acuzăm şi pe cine, rămâne să vedem rezultatul analizei apei. Dacă va fi nevoie se va începe o anchetă”, a zis Stănescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite