EXCLUSIV I-au înapoiat şpaga expirată profesorului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 2 ani, poliţiştii au efectuat un flagrant la profesorul de filosofie Florea Stan şi au găsit zeci de sticle de whisky şi de cafea, pe care le-ar fi primit drept mită de la elevii care voiau note mai mari.

Necazurile lui Florea Stan (45 de ani) din Giurgiu, profesor de filosofie şi psihologie la două licee din municipiu, Colegiul „Ion Maiorescu” şi Liceul „Nicolae Cartojan” au început în ianuarie 2008. Dascălul s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu (IJP) au organizat un flagrant la locuinţa acestuia.  Oamenii legii au găsit acasă la profesor 74 de sticle de whisky, 29 kilograme de cafea şi 1.240 de pachete cu ţigări Kent. Potrivit anchetatorilor, bunurile proveneau de la elevii care aveau rezultate slabe la învăţătură şi care cu mici „atenţii” date profesorului reuşeau să promoveze.

Cafea expirată şi ţigări mucegăite

Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Florea Stan, în data de 16 februarie 2010, la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi interzicerea dreptului de a profesa, pe o perioadă de doi ani. După ce profesorul Stan a făcut apel, în data de 11 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat sentinţa penală dată de Tribunalul Giurgiu de executare a pedepsei şi i-a înapoiat acestuia aproximativ 80% din bunuri. Totodată, Curtea de Apel i-a redat profesorului dreptul de a preda şi de a lucra în învăţământ. Din cantitatea de bunuri găsită acasă la profesor, instanţa a confiscat doar 200 de pachete de ţigări, 1 sticlă de whisky şi 5 pungi cu cafea de 1 kilogram, cele marcate cu „mită”, restul fiindu-i restituite.

Profesorul pune totul pe seama răzbunării

Florea Stan a spus pentru „Adevărul de Seară” că acuzaţiile care i s-au adus sunt false şi că produsele au fost cumpărate pentru căsătoria sa.  „Totul a fost o înscenare pusă la cale de Corina S. (rudă prin alianţă), cea căreia soacra mea i-a lăsat partea ei din casa în care locuiesc. Această femeie a fost cea care i-a pus pe elevi să declare la Poliţie că am luat mită. Vroia să mă despartă de soţia mea şi să-i dea bani pe partea ei din casă, pentru ca să rămână singurul proprietar”, spune acesta. Pentru a-şi face dreptate, dascălul a făcut plângere penală împotriva celei care ar fi pus totul la cale, acuzând-o de mărturie mincinoasă, cercetările fiind în prezent în desfăşurare.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite