Haos la ACR. Preşedintele Constantin Niculescu acuzat de fals şi furt de un fost subordonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobil Clubul Român – Filiala Giurgiu a pierdut sute de membri în ultimul an, iar încasările s-au prăbuşit spectaculos. Toate problemele au apărut după ce fostul director, Ion Toma, a fost demis de conducerea centrală a asociaţiei, ca urmare a unor acuzaţii făcute de acesta la adresa preşedintelui ACR România.

Acuzaţii grave la adresa preşedintelui asociaţiei Automobil Clubul Român (ACR), Constantin Niculescu. Potrivit fostului director al filialei interjudeţene Giurgiu-Teleorman-Călăraşi, Ion Toma, Niculescu a transformat ACR în mai multe SRL-uri personale, prin înşelarea membrilor şi consiliului de conducere al instituţiei.

Sub pretextul că vrea binele asociaţiei, liderul ar fi înfiinţat mai multe societăţi comerciale, dovedite societăţi căpuşă, toate având în componenţă denumirea de „ACR”.

Fostul director al filialei susţine că Niculescu, cu zero investiţii, reuşise să îşi treacă, pe numele său, toată infrastructura ACR, iar ceea ce, la început, părea o încercare de a salva clubul de la dispariţie, s-a dovedit a fi o adevărată înşelăciune.

Dat afară după o şedinţă agitată
Neregulile preşedintelui Niculescu au început să iasă la iveală anul trecut, odată cu demiterea directoarei filialei Buzău, Marioara Giugula. La scurt timp, mai mulţi directori de filiale din ţară au început să ridice problema legalităţii acţiunilor preşedintelui asociaţiei, primul care i-a ţinut piept, în plină şedinţă, lui Constantin Niculescu, fiind chiar Ion Toma.

Fapta  sa nu a rămas n epedepsită şi, după mai mult de un sfert de veac în ACR şi 15 ani în care s-a clasat între primii trei lideri de filială din ţară, Ion Toma, acerist convins, s-a trezit aruncat din instituţie. „După mai multe cercetări făcute pe cont propriu, am constatat faptul că ani la rând am fost minţiţi! Am avut curajul ca în şedinţa din luna septembrie 2010, să mă ridic, să arăt cu degetul spre el, şi să îi spun în faţă că este un mincinos!” declară Ion Toma, fostul director al filialei locale.

La scurt timp după acest act de curaj, a venit şi „răsplata” din partea conducerii ACR: decizia nr. 533/18.11.2010, prin care de a doua zi era destituit din funcţia de director al filialei Giurgiu şi, totodată, i se desfăcea contractul de muncă, pentru neprezentarea la cercetarea disciplinară prealabilă, programată pe 10 noiembrie.

Preluare cu ranga şi cu bormaşina

Trei zile după destituire, la sediul filialei s-au prezentat mai multe persoane, trimise să preia inventarul din Giurgiu. Numai că preluarea nu s-a făcut, aşa cum era de aşteptat, într-o manieră decentă, ci cu răngi şi cu o bormaşină, cu care au demontat uşa de la intrare.

Nici măcar unicul angajat rămas al filialei nu a fost primit la „formalităţile” de predare-primire, pe motiv că nu are delegaţie scrisă de mâna fostului director, aflat în spital în acel moment. „Cei de la Centrală au crezut că au pus mâna pe o mină de aur. Fals! Sediul din Giurgiu aparţine primăriei, nu ACR-ului”, mai declară Ion Toma.

“Niculescu a ordonat măsluirea declaraţiilor de impunere a imobilelor din administrare la o valoare mai mică, astfel încât administraţiile fiscale să calculeze o cotă mai mică de impozitare, făcută de către Departamentul Economic din Centrala ACR Bucureşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la filialele Buzău şi Ialomiţa, unde s-au operat scăderi ale valorilor de impozitare mai mici decât cele reale. Această manevră dictată de Constantin Niculescu duce la sustragerea de la plata datoriilor reale către stat. În plus, la multe filiale din ţară banii colectaţi din chirii de către ACR au fost deturnaţi  prin schimbarea destinaţiei în cotizaţii ale membrilor evitându-se plata impozitelor legale, întrucât acestea nu sunt impozitate”, mai declară Ion Toma.

Necazurile se ţin lanţ

Stelian Argeşeanu, care i-a urmat lui Ion Toma, s-a văzut prins, odată cu numirea, în acelaşi hăţiş al neregulilor.

De la peste zece mii de lei, cât se încasau de la membri drept cotizaţie în Giurgiu, în perioada „Toma”, s-a ajuns la doar câteva zeci de lei pe lună, după aceea. Argeşeanu nu a rezistat mult, în luna iunie renunţând la scaunul de director. Acum, din când în când, mai vine pe la Giurgiu un trimis al Centralei, Florin Jumugă.

În această vară, filiala locală a mai primit o palmă: clădirea pe care se luptă de multă vreme Niculescu să o vândă, atelierul de pe strada Parcului, dotată, a fost spartă şi vandalizată. Nici până acum nu au fost prinşi hoţii!

Pus în faţa acuzaţiilor fostului director al ACR Giurgiu, preşedintele ACR a declarat: „Nu suntem instituţie a statului, aşa că nu aveţi niciun drept să mă trageţi la răspundere. Nici dumneavoastră, nici altcineva. Şi mai lăsaţi-mă în pace cu toţi vagabonzii care vă spun prostii! Eu nu dau socoteală nimănui, poate doar membrilor ACR”, a declarat pentru ADS Giurgiu, Constantin Niculescu, preşedintele ACR.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite