Goluri la foc automat în curtea liceului „Cartojan”. Clasa a X-a SO este noua campioană a liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finala a fost una disputată, cu şapte goluri şi o mulţime de ratări
Finala a fost una disputată, cu şapte goluri şi o mulţime de ratări

Ce se întâmplă atunci când un profesor dedicat meseriei sale şi un grup de elevi se unesc pentru un campionat sportiv în aer liber? O întrecere pe cinste care atrage ca un magnet toate privirile pe terenul plin de praf şi denivelări.

S-a întâmplat în curtea liceului „Nicolae Cartojan” din Giurgiu acolo unde competiţiile sportive păstrează tradiţia anilor în care educaţia fizică reprezenta una dintre cele mai îndrăgite discipline.

Peste 20 de echipe şi 100 de elevi implicaţi, adrenalină, galerii zgomotoase şi goluri pe bandă rulantă. Acestea au fost „ingredientele” principale în cele cinci zile ale campionatului de fotbal al liceului „Nicolae Cartojan”.

Competiţii pe bandă rulantă
„Copiii sunt extraordinar de receptivi la orice înseamnă concurs” susţine profesorul de educaţie fizică şi sport Corin Gheorghiu cel care, alături de mai mulţi elevi a organizat ediţia din acest an a campionatului de fotbal al liceului „Nicolae Cartojan”.

„Fotbalul este un fenomen, naşte foarte multe pasiuni. Este sportul care îmbină cel mai bine calităţile motrice: forţa, viteza, îndemânarea şi rezistenţa aşa că am hotărât să începem cu el” susţine profesorul giurgiuvean care intenţionează să organizeze în acest an alte trei competiţii: fotbalul-tenis, tenisul de masă şi o cupă a liceului la care să participe şi echipe ale celorlalte instituţii de învăţământ din oraş. În urma concursurilor de fotbal şi tenis de masă, vor fi formate echipe ale liceului care vor participa la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS).

Nu pot sta departe de teren şi sala de sport

„Deşi sportul este foarte iubit în liceul nostru, am încercat să facem în aşa fel încât meciurile să se dispute numai în pauze pentru a nu afecta programul obişnuit al profesorilor şi elevilor. Se întâmplă un fenomen ciudat pentru că nu-i putem ţine departe de sală. O oră de sport pe săptămână înseamnă puţin şi de multe ori găsesc tot felul de scuze pentru a pleca de la celelalte cursuri şi a intra în sala de sport sau a juca fotbal în curte” mai spune Corin Gheorghiu.

Stelian Vîrban are 18 ani şi joacă fotbal la CS Nova Force în Liga a IV-a. Acest lucru nu-l împiedică să se ţină de şcoală şi să se implice în proiectele sportive ale liceului. Stelian a fost cel care a vorbit personal cu reprezentanţi ai tuturor claselor din liceu, a ţinut evidenţa banilor pentru premiere, a scorurilor, cartonaşelor şi golgheterilor şi a făcut pe arbitrul.

„A fost o săptămână extenuantă pentru mine dar sunt foarte bucuros. Am organizat acest campionat şi anul trecut dar acum parcă anul acesta a ieşit mai bine” a declarat Stelian Vîrban.

Clasa a X-a SO este noua campioană a liceului după ce a învins în finală cu scorul de 4-3 (0-0 la pauză) echipa clasei a XI-a B1. Echipa câştigătoare: M. Niculescu, M. Nidelea, V. Ecea-Mic, M. Anton şi R. Moroşanu.

Golgheterul turneului şi cel mai tehnic jucător: Mădălin Nidelea (X SO, 12 goluri). Cel mai bun portar: Marian Preoteasa (XI B1).

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite