Giurgiuvenii nu se înghesuie să îşi depună declaraţiile de tip 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele giurgiuvene şi persoanele fizice din judeţ care au angajaţi sunt obligate să depună până pe 25 februarie la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Giurgiu, declaraţia 112 pentru contribuţiile sociale (şomaj, pensii şi asigurări) şi impozitul pe venit, în caz contrar urmând să fie amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

„Dacă până acum angajatorii erau nevoiţi să completeze mai multe formulare pe care le depuneau la mai multe instituţii, începând din acest an s-a hotărât ca toate aceste obligaţii să fie reunite într-un singur document, declaraţia 112, care să fie completată o singură dată şi depusă la sediul DGFP” a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” Cornel Popescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Giurgiu.
Potrivit datelor puse la dispoziţie de DFGP Giurgiu, declaraţia 112 ar trebui completată lunar de aproximativ 2.300 de persoane din municipiu, până în acest moment doar 384 făcând acest lucru. „Din păcate românul lasă pe ultima sută de metri totul. Ar fi bine să se prezinte din timp pentru că ar evita înghesuiala şi ne-ar uşura şi nouă munca” a spus Cornel Popescu.
Reprezentantul DGFP susţine că până la data de 30 iunie, declaraţia 112 poate fi depusă atât la sediul instituţiei cât şi în format electronic. Începând cu 1 iulie, declaraţia va putea fi depusă numai în format electronic. „Pentru a putea depune această declaraţie în format electronic va fi nevoie de un certificat digital care va fi eliberat de o firmă specializată. La nivel naţional sunt trei astfel de firme, acestea urmând să îşi deschidă sucursale în toată ţara” a mai declarat Cornel Popescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite