Giurgiuvenii martiri ai Revoluţiei au murit zdrobiţi de un autocamion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialităţile locale şi judeţene au depus coroane de flori la monumentele eroilor
Oficialităţile locale şi judeţene au depus coroane de flori la monumentele eroilor

Zeci de giurgiuveni au participat astăzi la comemorarea Eroilor Martiri ai Revoluţiei din 1989. Reprezentanţii administraţiei locale, veterani de război dar şi cadre militare în rezervă şi în retragere, au participat la activităţile de depunere de coroane la Troiţa „Eroilor Martiri” de la Teatrul Valah şi Monumentul „Eroii Revoluţiei” din faţa Bisericii Eroilor. Atenţia giurgiuvenilor a fost capatată de apariţia omului

Zece giurgiuveni şi-au pierdut viaţa în urma Revoluţiei Române din 1989. Patru dintre aceştia au murit în Bucureşti iar ceilalţi şase făceau parte dintr-o coloană de manifestanţi în municipiu când şi-au găsit sfârşitul fiind zdrobiţi de un autocamion condus de un alt giurgiuvean. Şoferul a primit atunci 15 ani de închisoare iar astăzi eroii martiri au fost comemoraţi printr-o serie de manifestări dedicate împlinirii a 21 de ani de la Revoluţia Română din 1989. Printre cei care şi-au pierdut viaţa la Giurgiu a fost şi o elevă în clasa a IX-a.
Activităţile de comemorare au început astăzi prin depuneri de coroane, ale oficialătăţilor locale, judeţene, organizaţii nonguvernamentale, veterani de râzboi dar şi cadre militare în rezervă şi în retragere, la Troiţa „Eroilor Martiri” de la Teatrul Valah şi au continuat cu alte depuneri de coroane şi o slujbă religioasă la Monumentul „Eroii Revoluţiei” de pe şoseaua Bucureşti, din faţa Bisericii Eroilor.

.

Manifestările au fost deschise de Garda de Onoare

.


„În fiecare an am depus coroane la monumentele Eroilor. Acum 21 de ani am ieşit în stradă ca să ne eliberăm de sub regimul comunist şi să scăpăm de probleme grave. Din păcate, azi sunt  greutăţi şi mai mari”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Ionel Trăistaru, preşedintele Asociaţiei „22 decembrie” Giurgiu.

.


Venit la Giurgiu pentru o întâlnire cu reprezentanţii Partidului Poporului, omul de televiziune Dan Diaconescu a captat atenţia zecilor de giurgiuveni prezenţi la manifestări. Acesta a rămas pe tot parcursul activităţilor dedicate martirilor Revoluţiei din 1989 depunând coroane la cele două monumente.

.

Eroii martiri giurgiuveni

Cociş Teodor
Văduva Gheorghe
Vasile Adina
Cimpoeru Ion
Enache Traian
Manole Iulian
Stanciu Gheorghiţa
Manache Cristian
Mititelu Ion
Stan Costică Nicuşor

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite